Valitse sivu

Kautta aikain ensimmäisestä Itä-Länsi-ottelusta tulee lokakuussa kuluneeksi 85 vuotta. Arvo-otteluperinne katkesi ainoastaan sotavuosina 1941-42 ja 1944. Miesten Idän ja Lännen joukkueet kilvoittelevat paremmuudestaan jo 83. kerran Imatralla sunnuntaina. Voitot ovat kutkuttavasti tasan 36-36.

Etelä-Karjalan sotaveteraanit on kutsuttu kunniavieraina miesten Itä-Länsi-otteluun. Kunniavieraat tuodaan kotoaan stadionille mahdollisten saattajien kanssa ja kuljetetaan takaisin. Kuljetuksesta vastaavat Ford Finland ja Lappeenrannan Auto-Kilta.

Itä-Länsi-tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka saapuu paikan päälle Ukonniemen stadionille seuraamaan miesten arvo-ottelua. Niinistö huomioi myös tervehdyksessään veteraanit ja maamme juhlavuoden teeman ”yhdessä”.

Aiheesta lisää

Video: Ford ja Lappeenrannan Auto-Kilta tuovat sotaveteraanit Itä-Länteen

Itä-Länsi Imatralla 30.6.-2.7.

Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi