Valitse sivu

Pesäpalloliitossa haetaan urheiluyksikön johdolla dynaamisempaa starttia miesten Superpesiksen ja Ykköspesiksen otteluille Itä-Länsi-tapahtumasta eteenpäin. Pelituomarin sijaan kuuluttaja käy läpi rajoitusalueet ja avausheiton jälkeen aktiivinen peli laitetaan ripeästi käyntiin.

Pelkkä kysymysheitto riittää, kun ottelu laitetaan käyntiin.

– Olennaisinta on suunta, jota kohti haluamme pesäpalloa viedä. Kehitämme peliä tavalla, jossa sitä on toimiva pelata, selkeä tuomaroida ja ilo katsoa. Kaikkien toimijoiden määrän lisääminen on ensiarvoisen tärkeää, urheilutoimenjohtaja Mikko Huotari painottaa.

– Ottelutapahtuman kehittäminen pelilliseltä kantilta on yksi keskeinen tavoite. Tätä työtä on tehtävä voimakkaasti tässä ja nyt, monella eri tasolla – tutkimalla, tilastoimalla ja dokumentoimalla, Huotari jatkaa.

Epäurheilijamaisuuteen ja liialliseen protestointiin näkemysratkaisuista puututaan jatkossakin. Voimakas, haistattelutyyppinen protestointi johtaa suoraan varoitukseen. Se ei kuitenkaan tarkoita tunteiden kieltämistä kentiltä, vaan pikemminkin niiden synnyttämistä pelin ja voittamisen halun kautta.

– Tunne syntyy pelaajan kunnianhimosta pelaamista, voittamista ja lajia kohtaan. Se on kivijalka, jonka on oltava kunnossa. Sitä eivät säännöt tai linjaukset miksikään muuta. Peli on yksi osa kokonaisuutta, jossa tuomareiden tehtävä on ohjata pelin etenemistä pelisääntöjen mukaisesti, Huotari sanoo.