Valitse sivu

Viinijärven Urheilijoiden menestysvuosien tähtilukkari Anu Turpeinen täyttää tänään tiistaina 50 vuotta. Turpeinen pelasi urallaan 10 Itä-Länsi-ottelua, pokkasi kahdesti vuoden lukkarin pystin ja voitti Suomen mestaruuden Viinijärvellä 1990. Pääsarjauralle kertyi mittaa 11 kautta, joista kolme viimeisintä päättyi hopeisiin mitaleihin Siilinjärven Pesiksen paidassa.

Turpeinen siirtyi Outokummusta Viinijärvelle kaudelle 1984 ja oli nostamassa pienen kylän joukkuetta pääsarjaan. Heti ensimmäinen mestaruussarjakausi toi mukanaan valinnan Itä-Länteen. Ikimuistoisen mestaruuden lisäksi Turpeinen voitti Viinijärvellä kolme hopeista ja kaksi pronssista SM-mitalia.

Turpeinen suoritti pesäpallon lajivalmentajatutkinnon 2003 ja perehtyi lopputyössään lukkareiden harjoitteluun sekä lautaskammon välttämiseksi tehtyihin toimenpiteisiin.

Pesäpalloliitto ja Superpesis onnittelevat 80-90-lukujen tähtipelaajaa.

Aiheesta lisää

Ylen Elävä arkisto: Naisten Itä-Länsi-otteluita 1990-luvulta

Karjalainen: ”Sinnikkyys nosti Anu Turpeisen huipulle”

Historian kulkua Viinijärven Urheilijoiden sivuilla

Pelaajakortti: Anu Turpeinen (xlsx)