Valitse sivu

Helsingissä koko ikäni asuneena Superpesis on tuntunut hiukan kaukaiselta asialta. Aina silloin tällöin olen toki löytänyt itseni sukulaisten luota Kiteeltä ja Rantakentältä tai kotisohvalta katsomasta Nelosen lähetyksiä. Näistä asioista huolimatta ei Superpesiksestä ole tullut SM-Liigan tai Veikkausliigan tapaan sarjaa, jota seuraisin joka kausi tarkasti.

Hyvinkää on vain 45 minuutin junamatkan päässä Helsingistä. Ajattelinkin sen olevan loistava paikka käydä tutustumassa tarkemmin siihen, mitä Superpesis-ottelut pitävät sisällään. Itse en koskaan ollut käynyt katsomassa Hyvinkäällä Superpesistä ja seuralaiseni eivät yli 20 vuoteen, joten odotimme tapahtumaa innolla. Otteluksi valikoitui Hyvinkään Tahkon ja Alajärven Ankkurien välinen kamppailu.

Junamatkan jälkeen käveltävää ei ollut paljoa, sillä kenttä sijaitsi vain runsaan 10 minuutin kävelymatkan päässä asemalta. Sää oli loistava, mikä alkukautta ajatellen tuntui erityisen hyvältä. Aurinko paistoi ja lämmintä oli yli 20 astetta, joten olosuhteet olivat kaikin puolin hienot.

Stadionilla oli istumapaikkoina sekä puupenkkejä että muovi-istuimia. Etsimme hyvät paikat ja ottelu oli valmis alkamaan. Katosta näissä katsomoissa ei ollut, joten mahdollisen sateen tullessa olisi ottelun seuraaminen muuttunut epämukavaksi. Tapahtumaa elävöitti hyvin kenttäkuuluttaja, joka kiersi haastattelemassa niin faneja kuin valmentajiakin ja yllytti yleisöä taputuksiin. Ehkä tapahtuman ainoa miinus oli musiikki, joka tuntui pääosin jämähtäneen parikymmentä vuotta jälkeen. Toki mukana oli tuoreempiakin biisejä, mutta seuralaiseni muistelivat samojen kappaleiden soineen Hyvinkään peleissä 20 vuotta aiemmin. Katsojaluku jäi hieman kolminumeroisesta, liekö kotijoukkueen kolmen ottelun tappioputkella ollut vaikutusta asiaan.

Peli itse oli mukavaa katseltavaa ja tunnelmakin oli yleisömäärään huomioituna hyvä. Paikan päällä sain ainakin itse tapahtumasta enemmän irti kuin televisiosta katsoessa. Katsojat hurrasivat innokkaasti omilleen ja taputtivat monesti tahdissa Tahkon lyöjän tullessa lyöntivuoroon. Tunnelmaan vaikutti varmasti Hyvinkään hyvä peli, kun joukkue poistui kentältä kauden ensimmäiset kolme pistettä takataskussaan. Ruoka väliajalla oli klassisesti makkaraa, pullaa ja limuja – hyvää pesisruokaa siis.

Pesiksen katsominen on yksi hieno tapa viettää kesäistä sunnuntaipäivää. Huomasinkin nauttivani hetkistä, jotka vietin Pihkalan kentällä. Kävellessäni takaisin rautatieasemalle iltapäiväauringon lämmittäessä pohdin kokemaani tapahtumaa. Tulisinko tänne joku päivä uudestaan? Vastausta ei tarvinnut kauaa miettiä. – Aivan varmasti tulisin!

Hyvinkään Tahko pelaa kotiottelunsa Pihkalan pesäpallostadionilla (Kenttäkatu 2, 05800 Hyvinkää). Lähijuna tuo Helsingin päärautatieasemalta Hyvinkäälle 45 minuutissa, www.vr.fi.

Erik-Kristian Mäki-Fränti