Valitse sivu

Uusi Pohjola Sairaala aloittaa toimintansa Oulun Hiirosen kaupunginosassa maanantaina 15.5. Uusi, Suomen kolmas Pohjola Sairaala tarjoaa sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon palveluita. Lisäksi sairaalassa on tapaturmapäivystys. Perjantaina 12.5. klo 12–18 sairaalassa järjestetään kaikille avoimet ovet.

Pohjola Sairaalan palveluja pääsevät hyödyntämään myös Pesäpalloliiton kautta Sporttiturva-vakuutuksen hankkineet urheilijat. Tarvittava hoito saadaan järjestettyä pikaisesti, jolloin toipuminen alkaa nopeammin ja mahdolliset sairauspoissaolot jäävät mahdollisimman lyhyiksi. Korvauspäätökset tehdään saman tien.

Lääkäripalvelujen lisäksi Oulun Pohjola Sairaalassa on leikkausosasto, laboratorio ja kuvantamismahdollisuudet. Sairaalan erityinen vahvuus on ortopedia- ja traumatologiaosaaminen. Syksyn alussa toimintaa täydennetään muun muassa työterveyspalveluilla.

– Tavoitteemme on, että kun ihmiselle sattuu tapaturma tai sairaus, hän pääsee viipymättä hoitoon ja hänet hoidetaan kerralla kuntoon kokonaisvaltaisesti sekä mahdollisimman nopeasti. Järjestyksessään kolmannen Pohjola Sairaalan myötä OPn palveluvalikoima täydentyy paikallisesti, ja sen ansiosta pystymme tuottamaan huippulaadukasta hoitoa asiakkaillemme myös Pohjois-Suomessa, kiteyttää OPn terveys- ja hyvinvointiliiketoiminta-alueen johtaja Samuli Saarni.

Pohjola Sairaala haluaa tarjota ylivertaisen asiakaskokemuksen olemalla asiakkaan mukana hoitopolun jokaisella askeleella aina ajanvarauksesta kuntoutukseen saakka. Sairaala on avoinna kaikille halukkaille. Sairaalassa on OP Vakuutuksen korvauspalvelu, jossa OP Vakuutuksen asiakkaat voivat hoitaa vakuutuskorvausasiat välittömästi käyntinsä yhteydessä. Myös muiden vakuutusyhtiöiden asiakkaat ja ilman vakuutusta saapuvat ovat sairaalaan tervetulleita.

– Lähes kolmekymmentä terveydenhuollon ammattilaistamme ovat valmiit ottamaan vastaan asiakkaat ystävällisesti ja ammattitaitoisesti. Uusi sairaalarakennus on rakennettu tukemaan kokonaisvaltaista hoitoa ja sen kauniit valkoiset seinät kätkevät sisään modernin hoitoympäristön leikkaussaleineen, kuvailee Oulun Pohjola Sairaalan vetäjä Soila Pajula-Mattila.

Oulun Pohjola Sairaala avaa ovensa yleisölle jo ennen varsinaisen toiminnan käynnistymistä. Avoimien ovien päivänä perjantaina 12.5. klo 12–18 kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan uusiin tiloihin ja sairaalan henkilökuntaan. Tarjolla on kahvit ja pientä makeaa.

Oulun Pohjola Sairaala palvelee Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun alueen asiakkaita. Sairaalan 4000 neliöstä löytyy neljä leikkaussalia heräämöineen, 40 vastaanottohuonetta, laboratorio, magneetti-, röntgen-, ja kartiokeilakuvantamislaitteet sekä kuntosali asiakkaiden kuntouttamista varten. Oulun lisäksi Pohjola Sairaalat löytyvät Helsingistä ja Tampereelta. Vuosina 2017–­2018 sairaalat valmistuvat myös Kuopioon ja Turkuun.

Aiheesta lisää

Pohjola Sairaalat palvelevat Helsingissä, Tampereella ja Oulussa

Hanki pesäpallolisenssi ja Sporttiturva-urheiluvakuutus