Valitse sivu

Pesäpallon sarjakausi tyttöjen ja poikien Superpesiksessä sekä B-poikien SM-sarjassa pääsee hyvään vauhtiin tänään keskiviikkona. Viime syksyn mitalistit ovat tälläkin kertaa korkealla pelinjohtajien ennakkoarvioissa.

B-tyttöjen Superpesiksen ehdoton suosikki on kaksi edellistä mestaruutta vienyt Oulun Lipottaret. Vahvimmiksi haastajiksi nousevat pelinjohtajien papereissa Fera Raumalta ja Hyvinkään Tahko. Sarjan tähtipelaajiin lukeutuvat naistenkin pääsarjassa loistaneet Lipottarien Emilia Linna, Feran Venla Olli, Seinäjoen Maila-Jussien Silja Syrjälä, jyväskyläläisen Kirittärien Iina Valkeejärvi ja porilaisen Pesäkarhujen Minttu Vettenranta sekä nousua parrasvaloihin tekevä Lipottarien Ella Korpela.

Poikien Superpesiksessä pelinjohtajat uskovat viime syksyn loppuottelijoiden, Kouvolan Pallonlyöjien ja Kiteen Pallo -90:n, menestykseen tälläkin kaudella. Lähimmäksi haastajaksi nostetaan Sotkamon Jymy. Sarjan parhaimpina pelaajina nousevat erityisesti esiin Topi Korhonen (Sotkamo), Ville-Veikko Olli (Kankaanpää) ja Hannes Pekkinen (Kitee).

Samaan tähtipelaajien joukkoon kuuluvat Sotkamon Kalle-Tapio Huusko, Joensuun Mailan Konsta Kettunen, Vimpelin ja Halsuan Toivon Perttu Ruuska, Kankaanpään Mailan Teemu Utunen sekä Kiteen Samu-Kalle Varonen, vaikka kaikki heistä ovatkin vielä B-poikaikäisiä. Lisäksi nuoret tähdet kantavat vastuuta myös seurojensa miesten pääsarjajoukkueissa.

B-poikien SM-sarjan ylivoimaiseksi ennakkosuosikiksi arvioidaan Halsuan Toivo ja haastajaksi Kankaanpään Maila. Halsua voitti C-poikien Suomen mestaruuden 2015.

Aiheesta lisää

Kauden ennakkopaketit 2017