Valitse sivu

Pelinjohtajalisenssi tai mikä tahansa pelaajalisenssi on pakollinen kaikille Superpesiksen, Ykköspesiksen, suomensarjan sekä nuorten Superpesiksen pelinjohtajille kaudesta 2017 lähtien. Sääntö koskee sekä ykkös- että kakkospelinjohtajia ottelumäärästä riippumatta.

Muissa sarjoissa vakuutusturvan hankkimista suositellaan. Pelinjohtaja, jolla ei ole pelaajalisenssiä, valitsee ”tuomarit, pelinjohtajat ja toimitsijat” –lisenssivaihtoehdon.

Koska pelinjohtajien lisenssivaatimuksesta on esiintynyt epätietoisuutta, lisenssin puuttumisesta ei sanktioida ennen 16.5. pelattuja otteluita. Pelinjohtajan tulee hankkia lisenssi viimeistään 15.5. tai ennen ensimmäistä ottelua.

Lisäksi pelinjohtajia koskee koulutusvelvoite. Ykköstason koulutus edellytetään Superpesiksen ja miesten Ykköspesiksen pelinjohtajilta. Kakkostason velvoite on voimassa naisten Ykköspesiksessä, suomensarjassa, nuorten Superpesiksessä ja B-poikien SM-sarjassa.

Koulutuksen puuttumisesta aiheutuu myöhemmin laskutettava sanktiomaksu.

Aiheesta lisää

Lisenssien verkko-osto

Uutista päivitetty 12.5. kello 17.20: Lisätty siirtymäaika 15.5. saakka.