Valitse sivu

Yli 70 Pesäpalloliiton jäsenseuraa järjestää eri puolilla Suomea kaikille avoimet pesistreenit tiistaina 9.5. klo 17–19. Tempauksen tarkoituksena on kannustaa suomalaisia liikkumaan, edistää työhyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä tarjota uusia harrastusmahdollisuuksia kaikille lajista kiinnostuneille. Tapahtuma toimii myös kunnianosoituksena 100-vuotiaalle Suomelle.

Paikallisten pesäpalloseurojen opastuksella kaikenikäiset lajista kiinnostuneet pääsevät verestämään pesismuistojaan, testaamaan pelitaitojaan sekä kokemaan mukavia yhteisöllisiä hetkiä.

Tapahtuma tarjoaa matalan kynnyksen tutustumis- ja kokeilumahdollisuuden kansallispeliimme.

− Aktiivinen liikunta tuo terveyshyötyjä ja lisää virtaa jokaiseen päivään. Tulevana tiistaina jokaisella meistä on mahdollisuus ottaa koppi pesishaasteesta. Tule rohkeasti mukaan kokeilemaan pesistä seurojen avoimiin harjoituksiin ja nauttimaan liikunnasta, Pesäpalloliiton puheenjohtaja ja Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen kehottaa.

– Kiitos pesäpalloseuroille, jotka ovat ottaneet pesishaasteen aktiivisesti vastaan. Pesishaaste rakennettiin yhteistyönä osaksi Uusimaa-viikkoa, mistä se laajeni valtakunnalliseksi tapahtumaksi. Seuraavaksi taittoheitto suunnataan eteenpäin innokkaille liikkujille. Seurojen asiantuntijat kertovat mielellään oikeista tekniikoista ja lajin harrastamisesta ylipäätään. Osaamista ei tarvita – päinvastoin, avoimiin pesistreeneihin tullaan oppimaan uutta ja kokeilemaan, Savolainen jatkaa.

Pesiksellä vahvistetaan yhteisöllisyyttä ja työhyvinvointia

Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto on mukana tempauksessa usealla eri paikkakunnalla − erityisesti Uudellamaalla. Tavoitteena on haastaa myös työyhteisöt mukaan rakentamaan yhteisöllisyyttä, liikkumaan ja nauttimaan pesäpallon pelaamisesta.

– Tyhy-verkoston alueelliset toimijat yhdistävät vanhaan kunnon pesikseen yhteisöllisyyden näkökulman. Kuka onkaan työpaikan pelinjohtaja? Miten saadaan joukkue pelaamaan yhteen? Riemuitsemme saavutuksista pelikentällä, joten miksi emme myös työpaikalla? Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen ovat työhyvinvoinnin edistämisessä tärkeässä roolissa. Yhdessä olemme vahvoja, summaa Työpaikkojen työhyvinvointiverkoston koordinaattori Jaana Lerssi-Uskelin Työterveyslaitokselta.

Tiistain pesistreeneihin voi jokainen tulla oman aikataulunsa mukaan. Tapahtuma on maksuton eikä se edellytä ennakkoilmoittautumista. Seurat järjestävät tapahtumapaikoille pelivälineitä ja he ohjaajat myös pelin kulkua.

Katso Pesishaasteessa mukana olevat paikkakunnat, pesisseurat ja kenttätiedot osoitteesta www.pesis.fi/pesishaaste.

Aiheesta lisää

Video: Ota koppi pesishaasteesta!