Valitse sivu

Naisten Superpesiksen rankingin sijoilla 7-9 olevat joukkueet taistelevat kiihkeästi jatkosarja- ja pudotuspelipaikoista. Sarjasta on tulossa ennakkoon hyvin tasainen, joten joukkueet voivat yltää jopa mitalipeleihin asti. Vastaavasti epäonnistuessa uhkana voivat olla jopa superpesiskarsinnat.

Pelinjohtajien arvioissa sijoille 7-9 on arvioitu Seinäjoen Maila-Jussit, Kempeleen Kiri ja Oulun Lipottaret.

Ranking 9: Oulun Lipottaret – Saako tuhkimotarina jatkoa?

Oulun Lipottarien matka naisten Superpesikseen on ollut satumainen tarina. Seura perustettiin vain pari vuotta sitten vuonna 2014. Kahdessa vuodessa joukkue on tehnyt kaksi sarjanousua ja voittanut kaksi B-tyttöjen Suomen mestaruutta. Kolme vuotta perustamisensa jälkeen seuran edustusjoukkue pelaa jo pääsarjassa.

Joukkueeseen liittyivät täksi kaudeksi Nea Linden (Haminan Palloilijat 2016), Laura Pohjola (Viinijärven Urheilijat) sekä Juulia Salonen (Pesäkarhut, Pori).

Pelinjohtaja Antti Vihtkari kertoo joukkueen vahvuuksista.

– Sisäpelissä meiltä löytyy paljon lyöntivoimaa. Ulkopelissä vahvuuksiamme taas ovat suoritusvarmuus ja liikkuvuus.

Vihtkari uskoo pelaajien kehittymisen ohella joukkueena pelaamisen menevän eteenpäin.

– Pelaajien henkilökohtainen osaaminen kehittyy kauden edetessä ja samalla koko joukkueena pelaaminen kehittyy peli peliltä.

Lipottarien matka on ollut vain nousujohteinen. Alkavalla kaudella nähdään, miten menestymään tottunut joukkue käsittelee mahdollisia alamäkiä.

Minimitavoite

Ylempi jatkosarja

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 7
Sisäpeliä rohkeasti: 6
Sisäpeliä monipuolisesti: 7
Ulkopeliä aggressiivisesti: 10
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 5

Ranking 8: Kempeleen Kiri haluaa mitalipeleihin

Kempeleen Kiri sijoittui viime vuonna runkosarjassa seitsemänneksi. Paikan pudotuspeleihin takasi joukkueen hieno loppukiri, jossa se voitti viimeisestä kahdeksasta ottelustaan peräti seitsemän. Pudotuspeleissä Lapuan Virkiä osoittautui kuitenkin liian kovaksi haasteeksi. Nyt Kempeleessä halutaan pidemmälle.

Viime kauden jälkeen Joukkueeseen tuli pieniä muutoksia, kun Neea Mikkola siirtyi Lapualle ja Iida Möttönen lopetti uransa. Vastaavasti seuran oma kasvatti Eveliina Kesti palasi takaisin kotiin. Lisäksi Oulunsalon Vasaman kasvatti, Viinijärven Urheilijoissa pääsarjatasolla debytoinut Jutta Myllyniemi siirtyi Kempeleeseen.

– Ulkopelissä vahvuutemme on suoritusvarmuus, sisäpelissä tasaisuus, kertoo joukkueen pelinjohtaja Sami Lassila.

Lassilan mukaan joukkue pyrkiikin onnistumisiin tasaisesti koko kauden ajan.

– Pelin taso ei saa vaihdella suuresti. Hyvän ja huonon päivän ero ei saa olla suuri.

Minimitavoite

SM-mitali

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 7
Sisäpeliä rohkeasti: 7
Sisäpeliä monipuolisesti: 8
Ulkopeliä aggressiivisesti: 5
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 8

Ranking 7: “Koko (Maila-Jussien) joukkue avain menestykseen”

Viime kaudella Seinäjoen Maila-Jussit sijoittui runkosarjassa kuudenneksi, mutta puolivälierissä Rauman Lukko päätti joukkueen pudotuspelit otteluvoitoin 3-0. Lopputuloksesta huolimatta sarja oli tasaisempi, mitä numerot antavat olettaa.

Täksi kaudeksi joukkueeseen ei ole tullut kovin suuria muutoksia. Kovina vahvistuksina linjapelaaja Laura Kerola palaa Etelä-Pohjanmaalle ja jokeri-iskijä Saara Suomalainen korvaa kotiseuraansa Lappajärvelle matkanneen Piritta Kärnän.

– Sisäpelissä on kaksi toimivaa kärkeä sekä kaksi vaarallista lyöjäjokeria. Ulkopeli perustuu hyvään ja vahvaan kokonaisuuteen, heikkoa lenkkiä ei löydy, kertoo joukkueen pelinjohtaja Tero Tuomela.

– Ulkopeli pitää olla vahvaa koko kauden. Sisäpelissä pitää löytyä edelliskausia aktiivisempi ja ratkaisunhaluisempi ote. Kotiutuspuoli pitää onnistua läpi kauden, Tuomela jatkaa.

Joukkueen päämäärä on edetä pidemmälle kuin viime kaudella.

– Joukkueemme tavoite on selviytyä ylempiin pudotuspeleihin ja sitä kautta välieriin. Pelillisen ilmeen pitää olla rohkea ja itsevarma. Koko joukkue on avain menestykseen. Sarjan osalta kaudesta on tulossa ennakkoon ajateltuna ennätystasainen, Tuomela ennustaa.

– Oman joukkueen osalta odotan, että hyvä taso pysyisi läpi kesän. Se riittäisi todella pitkälle, Tuomela uskoo.

Minimitavoite

Ylempi jatkosarja

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 8
Sisäpeliä rohkeasti: 8
Sisäpeliä monipuolisesti: 10
Ulkopeliä aggressiivisesti: 8
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 7

Erik-Kristian Mäki-Fränti