Valitse sivu

Superpesiksen sarjajärjestelmä uudistuu alkavalle kaudelle. Runkosarjassa pelataan kaksinkertaisen alkusarjan jälkeen ylempi ja alempi jatkosarja. Paikkansa kahdeksan parhaan pudotuspeleihin voi varmistaa jo alkusarjassa yltämällä sarjataulukossa vähintään seitsemänneksi.

Pelinjohtajien arvioissa vedenjakajalla ovat Kempeleen Kiri ja Hyvinkään Tahko.

Ranking 8: Hyvinkään Tahko teki nuorennusleikkauksen

Kun vielä kokenut Juha Korhonen teki päätöksensä siirtyä Kouvolan Pallonlyöjiin, Hyvinkään  Tahkossa käännettiin katseet tulevaisuuteen. Seurassa päätettiin panostaa omiin nuoriin, kuten syksyllä Suomen mestaruutta juhlineisiin B-poikiin.

– Olemme lähteneet ajamaan sisään junioreissa menestyneitä junioreitamme. Jotta nuoret pelaajat saavat kehittyä rauhassa, kokeneempien pelaajien on näytettävä esimerkkiä niin peleissä kuin harjoittelussakin. (Juha) Puhtimäki, (Teemu) Nikkanen ja (Kimmo) Carlson ovat tärkeässä roolissa menestymisemme kannalta. Heidän roolinsa on muuttunut aiempiin vuosiin verrattuna ja odotusarvo heidän osaltaan on korkealla. Joukkueena haluamme pärjätä ja tavoitteemme on suora pudotuspelipaikka, pelinjohtaja Sami Sirviö kertoo.

Avaralla Pihkalan kentällä kunnarikellot soivat usein, mikä luo samalla sekä uhkia että mahdollisuuksia. Sirviö vakuuttaa, että yleisölle tarjotaan ennalta arvaamatonta lyöntipeliä. Ulkona räpylöiden on kestettävä.

– Sisäpelissä joukkueemme vahvuus on yllätyksellisyys. Joukkueemme on nuorentunut voimakkaasti ja samalla kokeneempien pelaajien roolit ovat laajentuneet, joten pelaamme yllätyksellistä ja rohkeaa sisäpeliä. Ulkopelissä haluamme vähentää oleellisesti päästettyjen juoksujen määrää. Pallovarmuus, liikkuvuus ja joukkuepelaaminen ovat parantuneet verrattuna edellisiin vuosiin.

Samat asiat ratkaisevat Tahkon menestyksen sarjassa.

– Sisäpelin osalta tilanteen tekeminen on keskiössä. Jos saamme rakennettua tilannetta kotiuttajillemme, saamme varmuudella myös juoksuja ja taistelemme tällöin aina pelin voitosta. Ulkopelissä erityisesti helppojen läpilyöntien ja käsistä annettujen juoksujen määrää on pienennettävä oleellisesti, jotta edellytykset voittavaan pelaamiseen ovat olemassa, Sirviö tietää.

Minimitavoite

Ylempi jatkosarja

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 8
Sisäpeliä rohkeasti: 8
Sisäpeliä monipuolisesti: 9
Ulkopeliä aggressiivisesti: 7
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 8

Ranking 7: Kempeleen Kirin tähtäimessä historialliset pudotuspelit

Kempeleen Kirillä on takanaan seurahistoriansa ensimmäinen kausi Superpesiksessä. Runkosarjassa joukkue sai jännittää sarjapaikkansa puolesta loppuun asti, mutta superpesiskarsinnassa Siilinjärven Pesis jäi vaille mahdollisuuksia.

Siirtomarkkinat toivat mielenkiintoisia uusia nimiä Kempeleeseen. Joukkuetta vahvistavat Pyhäjärvellä pesäpallo-oppinsa saanut Antti Kiiskinen, Sotkamon Jymyn kasvatit Jussi Korhonen ja Onni Määttä sekä paluumuuttajana kauden 2015 lyöjäkuningas Ossi Meriläinen.

Tavoitteena ovat seurahistorian ensimmäiset pudotuspelit.

– Tavoite saavutetaan tiukalla ulkopelillä ja monipuolisella, räväkällä sisäpelillä, jota pelataan koko joukkueella, pelinjohtaja Jarkko Kokko kertoo.

Minimitavoite

Ylempi jatkosarja

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 10
Sisäpeliä rohkeasti: 10
Sisäpeliä monipuolisesti: 10
Ulkopeliä aggressiivisesti: 10
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 8

Aiheesta lisää

Pohjoisen joukkueiden kuulumisia kauden alla (Forum24.fi)

3.5. klo 13.38: Poistettu tieto Juha-Matti Rannan paluusta pelaavaan kokoonpanoon.