Valitse sivu

Mikä on urheilussa koettavan äärimmäisen pettymyksen ja juhlan välinen ero? – Sen kertoo Pirkka-Pekka Ylisuutarin dokumentti ”Matka ennen päämäärää”, joka lähtee Vimpelin Vedon tappiosta kauden 2015 viidennessä loppuottelussa ja huipentuu mestaruusjuhliin vuotta myöhemmin, niin ikään viiden ottelun finaalisarjan päätteeksi. Satumainen tarina nähdään Yle TV2:ssa lauantaina kello 14.10 ja Yle Areenassa.

Viime syksynä Vimpeli jäi tyystin nollille kolmannessa loppuottelussa kotikentällään. Moni oli jo valmis luovuttamaan, mutta joukkue haki supervuoron voiton Sotkamon Hiukasta. Viidennen kohtaamisen mahdollista tappiota ei pystytty Vimpelissä edes ajattelemaan. Se olisi ollut vaihtoehtona täysin mahdoton, käsittämätön.

Vimpelin Veto kuitenkin osoitti olevansa mestaruuden arvoinen – nimenomaan koko joukkueena Perttu Ruuskasta, 15, kokeneemman kaartin Tuomo Lönnmarkiin ja Janne Mäkelään.

– Hieno kasvutarina joukkueelta ja osoitus päättäväisyydestä, kun tehdään hyvällä johtamisella oikeita asioita. Se kantaa hedelmää ennemmin tai myöhemmin, Vimpelin Vedon mediatiimissä erinomaista työtä tehnyt Pirkka-Pekka Ylisuutari kertoi Ilkka-lehdelle.

Matka ennen päämäärää -dokumentti sai ensi-iltansa Vimpelissä loppiaisena. YouTubessa videon on nähnyt yli 5000 katsojaa.

Tulevana lauantaina lukemat moninkertaistuvat, kun editoitu versio esitetään Yle TV2:ssa kello 14.10. Ohjelman toimittaa Johannes Oikarinen ja leikkauksesta on vastannut Jani Mattsson lisäten mukaan myös Ylen omaa arkistokuvaa.

Dokumentin esittämisestä Yle TV2:ssa kertoi ensimmäisenä Järviseudun Sanomat.

Aiheesta lisää

Yle: Matka ennen päämäärää -traileri

Katso dokumentti tästä linkistä la 13.5. kello 14.10 alkaen

Matka ennen päämäärää -dokumentti julkaistiin YouTubessa