Valitse sivu

Pesäpallon naisten Liitto-Lehdistö-ottelun valitsijat Kira Andersson (Liitto) ja Minna Kallasvuo (Lehdistö) ovat aloittaneet urakkansa nimeämällä pelinjohtajat Lapualla 20.6. pelattavaan arvo-otteluun. Ensimmäisen valintavuoron sai Liitto, jonka peliä johtavat kotikentällään Lapuan Virkiän Jukka Liikala ja Tero Viinamäki. Vastustajan puolella Lehdistön juonia punovat porilaisen Pesäkarhujen Sami Österlund ja Kalle Airaksinen.

Lapuan Virkiä nostettiin ennen kauden alkua pelinjohtajien papereissa sarjan ykkössuosikiksi. Alkukausi on vastannut odotuksia, sillä Virkiä jatkaa ainoana joukkueena ilman tappioita. Kira Anderssonin valitsema Liiton pelinjohtaja Jukka Liikala on voittanut seuran väreissä yhdeksän peräkkäistä SM-mitalia, joista viisi on mestaruuksia. Uudeksi aisaparikseen Liikala on saanut kakkospelinjohtajaksi toisen ex-superpesispelaajan Tero Viinamäen.

Pesäkarhut Porista on pelannut vahvan alkukauden ja johtaa sarjaa. Seitsemän ottelun saldo on viisi voittoa ja 15 pistettä. Minna Kallasvuon valitsema Lehdistön pelinjohtaja Sami Österlund on voittanut viuhkassa kolmen kauden aikana kaksi SM-pronssia, mutta tällä kaudella tavoitteet ovat korkeammalla. Niihin Österlund tähtää yhteistyössä uuden kakkospelinjohtajansa Kalle Airaksisen kanssa.

Naisten Liitto-Lehdistö-ottelu palasi pesäpallokalenteriin 21 vuoden tauon jälkeen Turussa 2012. Liikala johdatti tuolloin Liiton voittoon, mutta oli myös kärsimässä tappiota Lehdistölle Viinijärvellä 2014. Liitto palasi voittokantaan Porissa viime vuonna. Lehdistön pelinjohtajana tuolloinkin toiminut Österlund saa nyt mahdollisuuden revanssiin.

Kautta aikain 13. naisten Liitto-Lehdistö-ottelu pelataan Lapualla osana Virkiän 110-vuotisjuhlallisuuksia juhannusviikon tiistaina 20.6. kello 18. Voitot ovat Liiton hyväksi 9-3.

Aiheesta lisää

Liitto-Lehdistö-ottelu Lapualla 20.6.