Valitse sivu

Varsinais-Suomen Pesiksen toiminnanjohtaja Satu Mikola täyttää 60 vuotta tänään torstaina ja elää unelmaansa. Takana on peräti 48 vuotta pesäpallon parissa eri tehtävissä. – Harrastin nuorena eri lajeja, mutta pesis vei mennessään ja hurahdin siihen täysin. Siinä myös omat taitoni ja kykyni pääsivät parhaiten oikeuksiinsa, Mikola sanoo.

Nakkilassa syntynyt Ulvilan Pesä-Veikkojen kasvatti pelasi pääsarjassa 11 kautta, voitti SM-hopeaa ja –pronssia sekä valittiin viisi kertaa Itä-Länsi-otteluun. Tulosta syntyi valmentajanakin useiden juniorimitalien muodossa. Mikola kuului lisäksi Turku-Pesiksen viuhkassa 1993-94 ensimmäisten naisten joukkoon, jotka pääsivät pelinjohtajaksi Superpesikseen.

– Monipuolinen liikunta ja eri lajien harrastaminen loivat hyvän pohjan menestyä pesäpalloilijana. Siihen kannustan nuoria nykyäänkin.

Rakkaasta harrastuksesta tuli lopulta leipätyö. Mikola ansioitui vuonna 1994 perustetun Varsinais-Suomen Pesiksen toiminnassa ja työskentelee yhä yhdistyksen toiminnanjohtajana.

Pesäpallokartalla Varsinais-Suomi tunnetaan lukuisista innovaatioistaan. Nuoret Johtajat, Lady-Pesis, pesisauto, Miljoonia Minuutteja Pallotellen -päiväkotitempaus, Hitteri ja Yhteiset Pallot -hanke ovat esimerkkejä idearikkaasta toiminnasta, jonka kehittäminen on ollut välttämätöntä suurella kaupunkiseudulla menestymiseksi. Isoista tapahtumista keskiöön nousevat valtakunnalliset ja alueelliset leirit. Heinäkuussa yhdessä World Cup -turnauksen kanssa järjestettävä Suomi 100 -Suurleiri on Varsinais-Suomen Pesiksen historian kymmenes valtakunnallinen leiri.

– Pesäpallo on antanut itselleni paljon ja tarjonnut mahdollisuuksia. Nykyisessä työssäni on ollut mahtavaa antaa jotain takaisin, työllistää nuoria ja mahdollistaa heille kasvun paikkoja. Useat Varsinais-Suomen Pesiksessä toimineet nuoret ovat menestyneet elämässään ja päässeet pitkälle. Sitä on ollut ihailtavaa seurata, Mikola sanoo.

Menestynyt on Mikola itsekin. Torstain syntymäpäivävastaanotolle saapui kymmenittäin onnittelijoita elämän eri piireistä: ystäviä, pelikavereita, yhteistyökumppaneita, kollegoita, työtuttuja ja muita läheisiä ihmisiä 60-vuotisen matkan varrelta.

– Arvostan kovasti suurta onnittelujen määrää. Kiitos kaikille, jotka olette eri tavoin muistaneet minua merkkipäivänäni, Mikola kiittelee.

Syntymäpäiväilmoitukseen Mikola ei voinut kirjoittaa ”matkoilla”, sillä alkava pesäpallokausi ei anna mahdollisuutta pidempään lomailuun. Lyhyt rentoutumishetki on kuitenkin paikallaan rakkaan harrastuksen parissa.

– Perinteinen Pesiksen Golf-kisa pelataan Kultaranta Resortissa Naantalissa huomenna. Perjantaille onkin luvattu viikon kauneinta säätä, Mikola odottaa.

Pesäpalloliitto ja Superpesis onnittelevat lämpimästi Satu Mikolaa merkkipäivänä.

Aiheesta lisää

Varsinais-Suomen Pesis onnittelee Satu Mikolaa