Valitse sivu

Kiteellä tänään pelattavassa Kiteen Pallo -90:n ja Hyvinkään Tahkon välisessä superpesisottelussa juhlistetaan seuran pitkää putkea Superpesiksessä. Kiteen Urheilijat nousi pääsarjaan kauden 1977 päätteeksi, vaihtoi nimensä kaudelle 1990 ja on pitänyt tiukasti paikkansa korkeimmalla sarjatasolla jo 40 kautta peräjälkeen.

Tänä aikana seura on voittanut Suomen mestaruuden kolme kertaa (1999, 2000 ja 2005), kolmesti SM-hopeaa (1997, 2001, 2004) sekä yhden pronssin (1998).

Huippujääkiekkoilijana ja -valmentajana mainetta niittänyt Tomek Valtonenkin huomioi kiteeläisseuran hienon taipaleen huipulla.

– Perinne, jatkuvuus, identiteetti kaikki löytyy. Tuosta on hienoa kehittää toimintaa, Valtonen kommentoi Twitterissä.

Paikan päällä merkkipäivää juhlistavat myös Kiteen Urheilijoiden vuoden 1978 mestaruussarjajoukkueen pelaajat Eero Leskinen, Markku Repo, Jarmo Rönkä, Tuomo Jumppanen, Lasse Järvinen, Hannu Konuvirta, Veli Virtanen, Paavo Pelli ja Osmo Pirhonen.

Legendoja Kiteeltä on kasvanut vuosien varrelta useita. Kirkkaimpina tähtinä loistavat kaikkien aikojen kärkilyöntitilaston kaksi parasta, Pasi Pirinen ja Toni Kohonen.

Pisimpään yhtäjaksoisesti miesten pesäpallon pääsarjatasolla on ollut edustettuna illan vierasjoukkue Hyvinkään Tahko, kaudesta 1975 lähtien.

Aiheesta lisää

Lisää juhlaottelusta Kiteen Pallo -90:n sivuilla

Erik-Kristian Mäki-Fränti