Valitse sivu

Helsinkiläisen Puna-Mustien kasvatti, Kirittärien paidassa Jyväskylässä Suomen mestaruutta syksyllä juhlinut Kira Andersson valitsee Liiton joukkueen Lapualla 20.6. pelattavaan naisten Liitto-Lehdistö-arvo-otteluun. Räpylän naulaan mestaruuskauden jälkeen ripustanut Andersson pelasi urallaan 97 runkosarjan superpesisottelua. Vastustajan puolelle Lehdistön tähtisikermän nimeää Ilkan ja Pohjalaisen yhteistoimituksessa urheilun esimiehenä toimiva Minna Kallasvuo.

Andersson ottaa innolla vastaan kunnian toimia valitsijana arvo-ottelussa. Kun oma pelaajaura päättyi vasta syksyllä, tietämys sarjan yleisestä tasosta ja pelaajista on korkealla tasolla.

– Suuri kunnia on päästä Liitto-Lehdistöön mukaan ja arvo-ottelun valitsijaksi. Paljon tein viime kaudella ennakkotyötä tietääkseni vastustajista paljon, joten itselläni on hyvä käsitys eri joukkueiden pelaajista. Paljon uusiakin pelaajia on tietysti mukana, mutta se on vain tutustumiskysymys oppia tuntemaan heidätkin, Andersson sanoo.

Kotimaan sarja-avausta ovat häirinneet koleat kelit, mutta viikon sisään kaikki joukkueet pääsevät tositoimiin. Andersson odottaa kaudesta mielenkiintoista.

– Kuten moni muukin on ennustanut, hyvin tasaista kautta odotan. Avainpelaajia on vaihtunut kaikista joukkueista. Neljän kärjessä tuskin kuitenkaan tapahtuu muutoksia.

Andersson itse on tehnyt ratkaisunsa. Palkintokaappiin jäi jokaiselta kuudelta kaudelta SM-mitali ja kirkkaimpana muistona Suomen mestaruus, mutta nyt pelaajaura on taaksejäänyttä elämää. Pesäpallo ei kuitenkaan katoa mihinkään.

– Olen ihan sinut asian kanssa. Joukkueen yhteisiä asioita, tekemistä, retkiä ja muita jää ehkä eniten kaipaamaan. Pesäpalloahan en ole mihinkään jättämässä. Nyt nautin lajista katsomon puolella, Andersson iloitsee.

Naisten Liitto-Lehdistö-ottelu pelataan Lapualla osana Lapuan Virkiän 110-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa tiistaina 20.6. Otteluun valitaan kaksi joukkueellista valtakunnan parhaita naispesäpalloilijoita, Itä-Länsi-rajoista piittaamatta.

Aiheesta lisää

Liitto-Lehdistö-ottelu Lapualla 20.6.