Valitse sivu

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Imatralla 30.6.-2.7. Ensimmäiset arvo-otteluiden pelaajavalinnat julkaistaan jo torstaina, sillä Superpesiksen kuukauden pelaajat lunastavat paikkansa naisten ja miesten otteluissa.

Tämän jälkeen valintavuoron saa yleisö. Kenellä tahansa on mahdollisuus osallistua Ilta-Sanomien sivuilla äänestykseen, jonka perusteella nimetään yksi pelaaja kuhunkin miesten ja naisten joukkueeseen. Yleisöäänestys on käynnissä 1.-7.6. ja sen tulokset julkaistaan torstaina 8.6.

Jokaiseen Itä-Länsi-joukkueeseen nimetään kaksi pelinjohtajaa. Valinnat julkaistaan keskiviikkona 7.6.

Itä-Länsi-edustus on yksi suurimmista kunnianosoituksista, jonka pesäpalloilija voi saada. Miesten sekä A- ja B-poikien valinnat julkaistaan keskiviikkona 14.6. Vuorokautta myöhemmin on naisten ja B-tyttöjen valintojen vuoro torstaina 15.6.

Valitsijoiden tehtävänä on nimetä Idän ja Lännen joukkueet maailman parhaista pesäpalloilijoista. Yhdestä seurajoukkueesta voi valita miesten tai naisten arvo-otteluihin maksimissaan viisi pelaajaa. Arvo-otteluviikonloppuna pelaaja valitaan ainoastaan yhteen Itä-Länsi-otteluun. Jokaisen miesten ja naisten joukkueen kokoonpanossa tulee olla vähintään kaksi lukkaria.

Sarjatasolla ei ole väliä. Viime vuonna Oulun Lipottarien Emilia Linna valittiin Ykköspesiksestä naisten Idän joukkueeseen.

Itä-Länsi-joukkueiden valitsijoina toimivat miesten Olli Lehtola (Itä) ja Aleksi Mäkelä (Länsi), naisten Kaisa Pelto (Itä) ja Hanna Itävalo (Länsi), A-poikien Mikko Pirhonen (Itä) ja Markus Wirzenius (Länsi), B-tyttöjen Teemu Körkkö (Itä) ja Timo Kankaanpää (Länsi) sekä B-poikien Juuso Hyvönen (Itä) ja Jarmo Kauppinen (Länsi).

Aiheesta lisää

Itä-Länsi Imatralla 30.6.-2.7.

Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi