Valitse sivu

Suomen kansallispelin pesäpallon historiaan kirjoitetaan uusi luku maanantaina, kun intialainen Narender Kumar pelaa ensimmäisen virallinen sarjaottelunsa tamperelaisen Manse PP:n paidassa. Kumar on asunut Tampereella reilun kuukauden päivät ja harjoitellut seuran eri joukkueiden mukana.

Intiassa syntynyt pelaaja ei ole aiemmin pelannut virallista pesäpallo-ottelua Suomessa. Historiallinen päänavaus toteutuu maanantaina.

– On hieno juttu, jos yleisö on kiinnostunut. Haluan näyttää heille, mitä osaan ja miksi minut haluttiin tänne Intiasta pelaamaan ja harjoittelemaan, Kumar sanoo.

Vahvasta baseball- ja krikettitaustasta on apua. Kumar on väläytellyt pesäpallokentällä pelillistä osaamistaan, mutta taktisella puolella on vielä hiottavaa.

– Pelikokemus muista lajeista näkyy, hän oli meidän mukana jo harjoitusottelussa Köyliössä. Siellä hän haki yhden syöksykopinkin. Heittokäsihän miehellä on ihan älytön, Manse PP:n maakuntasarjajoukkueen pelinjohtaja Jussi Tallberg kehuu.

Pesäpallo löydettiin Intiassa YouTube-videoiden avulla. Hankkeen puuhamies Chetan Pagawad innostui lajista, opetteli sääntöjä ja ryhtyi levittämään tietoutta eteenpäin. Kumar on yksi maansa parhaista pelaajista. Kokemus pesäpallosta Suomessa on avannut silmiä entisestään.

– Pelin nopeus ja pelaajien taito on tehnyt vaikutuksen. Intiassa olemme nähneet lajia oikeastaan vain Youtube-videoilta, joita on ollut myös vaikea ymmärtää suomen kielen takia. Siksi emme ole tienneet esimerkiksi sääntöjä siellä. Tästä kaikesta on ollut paljon hyötyä ja pystyn viemään tietoa täältä Intiaan, samoin Turun World Cup -turnaukseen 20.-24.7. osallistuvalle joukkueellemme.

Narender Kumar on kokoonpanossa, kun Manse PP saa vastaansa Ruoveden Pirkat miesten maakuntasarjan ottelussa Kaupin pesäpallostadionilla Tampereella maanantaina 22.5. kello 18. Yhteydenotot ja haastattelupyynnöt ottelua koskien: Juha Antikainen, Manse PP Edustus, puheenjohtaja, 040 535 0337.

Aiheesta lisää

Manse PP:n kotisivut

Intialainen, joka rakastui pesäpalloon

Matkaraportti: Intia hullaantunut pesäpallosta

Aamulehti: Narender Kumar, näin pesäpallo sujuu

Yle Areena: Intian paras pesäpalloilija hakee oppia Tampereelta