Valitse sivu

Kempeleen Kiri on tätä nykyä ainoa pesäpalloseura, jolla on joukkueet sekä naisten että miesten Superpesiksessä. Kaudelle 2018 tähän joukkoon ovat vahvasti tyrkyllä Hyvinkään Tahko sekä jo aiemmin julkaistujen ennakkoarvioiden mukaisesti Manse PP Tampereelta. Pelinjohtajien papereissa ”Tahkon Leidit” nousee ylivoimaiseksi suosikiksi, kun naisten Ykköspesis käynnistyy täyden kierroksen voimin lauantaina.

Omista nuorista pitkälle ammentava joukkue on saanut alkavalle kaudelle Superpesiksestä tuttuja vahvistuksia. Laura Hauta, Emmi Hytönen, Ella Kaasinen ja Henni Kauppinen ovat tärkeitä profiilipelaajia nousua Superpesikseen tavoittelevalle Hyvinkään Tahkolle. Siitä huolimatta pelinjohtaja Iiro Haimi painottaa toimivaa kokonaisuutta, jossa jokainen hoitaa oman ruutunsa.

– Menestyäksemme jokaisen pelaajan tulee onnistua omassa roolissaan. Tahkon Leidit on vahva koko joukkueena, se on meidän ehdoton valtti kesän peleissä.

Ennakkosuosikin asema näkyy myös pelaajakohtaisissa arvioissa. Tahkon joukkueesta sarjan eliittiin nostetaan erityisesti Laura Hauta, Emmi Hytönen sekä kahdesti B-tyttöjen Itä-Länteen valittu Titta Siilin.

Oman mielenkiintonsa sarjaan tuovat nuoret tähtipelaajat. Suuriin rooleihin ovat nousemassa jopa 2000-luvulla syntyneet pelaajat, kuten raumalaisen Feran Tinja Töyrylä (syntynyt 2000), Hämeenlinnan Paukun Senni (2000) ja Sohvi Korhonen (2000) sekä porilaisen Pesäkarhujen Pinja Arbelius (2000) ja Sini Mäkelä (2001).

Välierävoittaja superpesiskarsintaan

Hyvinkään Tahkon lähimmiksi uhkaajiksi arvioidaan viime syksynä nousukarsintaan yltänyt Mynämäen Vesa ja Jalasjärven Jalas. Runkosarjan ykkönen lunastaa suoraan tiketin Superpesikseen kaudelle 2018. Kakkonen ja kolmonen pelaavat paikasta superpesiskarsintaan.

– Tavoitteenamme on pelata nousujohteinen kausi. Pyrimme ensin saavuttamaan paikan ylemmissä pudotuspeleissä ja sen jälkeen viemään homman maaliin asti, Mynämäen pelinjohtaja Ville Niemi paaluttaa.

– Sisäpelin vahvuutemme ovat laajassa materiaalissa. Ulkopelissä lukkari Taiju Ollila on varmasti yksi sarjan parhaista, siihen voi rakentaa. Tavoite olisi syksyllä pelata mahdollisimman pitkään. Nautitaan pelaamisesta ja onnistumisen ilosta, minkä annetaan näkyä katsomoon asti, Jalasjärven kokenut viuhkavelho Jarmo Ania korostaa.

Naisten Ykköspesiksessä on mukana kaksi superpesisseurojen kakkosjoukkuetta. Fera Raumalta on arvioitu viidenneksi ja Pesäkarhut Porista kuudenneksi. Näillä joukkueilla ei ole osallistumisoikeutta ylempiin jatko-otteluihin.

Naisten Ykköspesiksen avauskierros la 13.5.

Fera, Rauma – Nurmon Jymy, Seinäjoki 16.00
Hyvinkään Tahko – Hämeenlinnan Paukku 16.00
Jalasjärven Jalas – Tyrnävän Tempaus 16.00
Mailajuniorit, Kankaanpää – Mailattaret, Vaasa 16.00
Mynämäen Vesa – Roihu, Helsinki 16.00
Pesäkarhut, Pori – Ylivieskan Kuula 16.00

Aiheesta lisää

Kauden 2017 ennakkoarviot

Tahkon Leidit ennakkosuosikkina naisten Ykköspesikseen