Valitse sivu

Jos joku epäili Toni Kohosen iskukykyä alkavan kauden kynnyksellä, hänet voidaan vaientaa. Kohonen, 41, voitti Sotkamon Jymyn kovatasoisen Karra Trophy –kilpailun, joka mittaa monipuolisesti eri osa-alueiden hallintaa.

Runkosarjan voitto ratkesi heittorasteihin. Kohonen oli ykkönen niin kiinniotto-heitto-yhdistelmässä, kiinniotto-heitto-yhdistelmässä pompun kautta kuin yhdessä Kalle-Tapio Huuskon kanssa tarkkuusheitossa. Runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon ylsivät Kohosen (251 pistettä) vanavedessä Niko Korhonen (249), Roope Korhonen (240), Niilo Piiponniemi (239), Saku Hakkarainen (224), Jere Vikström (211), Kalle-Tapio Huusko (204) ja Topi Korhonen (191).

Välierissä Niko Korhonen pudotti loppuottelusta Vikströmin. Toinen pari oli mielenkiintoinen, kun Kohonen piti pintansa lukkareiden taistossa ja kukisti manttelinperijäkseen povatun Huuskon.

Loppuottelussa voitto ratkaistiin paras viidestä –järjestelmällä. Kohonen otti uransa toisen Karra Trophy -mestaruuden erävoitoin 3-1 Niko Korhosta vastaan.

– Ei oo tullut vielä herkisteltyä, niin ihan hyvä, että näinkin hyvin sujui. Tietysti nää lajit oli tänään vähän enemmän taitoa vaativia, niin ei tarvinnut hirveästi juosta ja hengästyä, Kohonen myhäili SuperJymyn kotisivujen mukaan.

Kaikkien aikojen pesispörssin ykkösnimi Toni Kohonen nähdään seuraavaksi Supertähdet-ohjelmassa, jonka toinen tuotantokausi alkaa Nelonen-kanavalla sunnuntaina 16.4. Pelikentällä Sotkamon Jymyn ensiesiintymistä kaudella 2017 jännitetään puolestaan erikoisottelussa Espanjan Fuengirolassa ja Ruutu Urheilun kanavilla parin viikon päästä sunnuntaina 23.4.

Aiheesta lisää

Finaalikooste: Karra Trophy 2017

Toni Kohonen vs. Kalle-Tapio Huusko välierässä

Supertähdet Nelosella 16.4. alkaen

Sotkamo ja Imatra vastakkain Fuengirolassa 23.4.