Valitse sivu

Hyvinkään Tahkon naisten ykköspesisjoukkue Tahkon Leidit valitsi etelän leirin kohteekseen pienen Mijasin kaupungin Espanjan Aurinkorannikolla, seitsemän kilometrin päässä Fuengirolasta. Leiri oli onnistunut ja järjestelyt toimivat erinomaisesti. Alueen keväinen ilmasto on ihanteellinen urheilijoille.

Paikallinen espanjalaismedia ”Mijas Comunicación” kävi tutustumassa joukkueeseen, kyselemässä joukkueen kuulumisia ja ihmettelemässä ”baseballia”, joka on erilainen kuin espanjalaisille tutumpi yhdysvaltalainen versio. Tahkon Leidit valmistautuu ykköspesiskauteen ja tavoittelee nousua Superpesikseen.

– Harjoitteluolosuhteet ovat täällä erinomaiset. Kenttä on täydellisessä kunnossa ja puitteet sekä käytännön asiat, kuten pukukopit, on meille järjestetty, valmentaja Jukka Eronen kertoo espanjalaismedialle.

– Täydellistä, melkein parempaa kuin Suomessa. Kenttä on erilainen, mutta silti oikein hyvä, kapteeni Ella Kaasinen komppaa.

Mijasin pikkukaupungille turismi on tärkeä tulonlähde. Urheilusta vastaava kaupungin edustaja Nuria Rodríguez  haluaa lisää urheilujoukkueita leireilemään Mijasiin, jossa ilmasto ja olosuhteet ovat ihanteelliset. Matkaa Malagan kansainväliselle lentokentälle kertyy vain 25 kilometriä.

– He (Tahkon Leidit) ovat hyödyntäneet täällä olosuhteita, nauttineet sopivasta ilmastosta ja kaupungista.

Rodríguez toivoo Tahkon Leideiltä menestystä ikään kuin Mijasin omana joukkueena.

– Olen varma, että he palaavat tänne, sillä he viihtyivät täällä niin hyvin, Rodríguez päättää.

Miesten Superpesis valtaa Espanjan Aurinkorannikon reilun viikon päästä sunnuntaina. Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot pelaavat virallisen sarjaottelun Pabellon Elola –stadionilla Fuengirolassa sunnuntaina 23.4. kello 13 (paikallista aikaa).

Aiheesta lisää

Video/Mijas comunicación: Tahkon Leidit Mijasissa

Artikkeli Tahkon Leideistä (espanjaksi)

Tahkon Leidien kuvia Instagramissa

Historiallinen superpesisottelu Fuengirolassa sunnuntaina 23.4.

Mijas Andalucia.com-sivustolla (englanniksi)