Valitse sivu

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kunnioittaa läsnäolollaan Imatralla 2. heinäkuuta pelattavaa pesäpallon miesten Itä-Länsi-ottelua, jonka suojelijana hän toimii, tiedottaa presidentin kanslia.

Presidentti Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki Suomen maakunnat itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Maakuntamatkat jatkuvat kesä- ja heinäkuussa, jolloin vuorossa ovat Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Kainuu, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo sekä Etelä-Karjala.

Viimeksi tasavallan presidentti vieraili pesäpallon Itä-Länsi-tapahtumassa 20 vuotta sitten. Presidentti Martti Ahtisaari seurasi kiinnostuneena miesten arvo-ottelua Hyvinkäällä 17.8.1997 ja lahjoitti voiton vieneelle Idän joukkueelle yhä edelleen kiertävän palkintopokaalin 7153 katsojan osoittaessa suosiotaan.

Ensimmäisestä Helsingin Hesperiassa pelatusta miesten arvo-ottelusta tulee lokakuussa kuluneeksi 85 vuotta. Itä ja Länsi ovat olleet historian saatossa tasaväkisiä, sillä voitot ovat ennen Imatran 83. kohtaamista 36-36. Kymmenen kertaa on päädytty tasatulokseen.

Itä-Länsi-viikonloppu avataan Imatralla A-poikien arvo-ottelun merkeissä jo perjantaina 30.6., jolloin tapahtuman pääyhteistyökumppani Etelä-Karjalan liitto mahdollistaa kaikille katsojille vapaan sisäänpääsyn nuorten päivään. Lauantaina vietetään naisten päivää, joka on vahvasti viihdepainotteinen. Sunnuntaina tapahtuma huipentuu B-poikien ja miesten arvo-otteluihin.

Aiheesta lisää

Itä-Länsi Imatralla 30.6.-2.7.

Presidentin ohjelma Suomi 100 -juhlavuonna

Etelä-Saimaan uutinen aiheesta