Valitse sivu

Ruutu jatkaa kesän kattavan huippu-urheilutarjontansa kehittämistä tuomalla miesten Superpesiksen ystäville mahdollisuuden seurata jokaisen sarjassa pelattavan ottelun tapahtumia suorana. Sen mahdollistaa uusi Fanikamera-kokonaisuus.

Jo aiemmin julkistettujen noin 70 monikameratuotetun ja selostetun suoran ottelulähetyksen lisäksi Ruutu-palvelussa on alkavalla kaudella tarjolla myös Fanikamera kaikista muista miesten otteluista. Fanikamera on yhden kameran jatkuva kuvavirta, jossa ottelua seurataan stadionin kenttäkuulutusten kera.

– Jo viime kaudella suoria ottelulähetyksiä oli tarjolla ennätysmäärä – nyt käytännössä tuplaamme sen ja lisäämme vielä Fanikamerat siihen päälle. Tulossa on kaikin tavoin Superpesis-fanien superkesä! Nelonen Median pesäpallotuotannoista vastaava Markus Wennäkoski hehkuu.

Fanikameran avulla Ruutu haluaa palvella erityisesti kansallislajin suurkuluttajia entistäkin paremmin.

– Fanikamera ei ole, eikä sen ole tarkoituskaan olla perinteisiä tuotantoja vastaava lähetys, mutta haluamme tällä tavalla tarjota innokkaimmille faneille mahdollisuuden pysyä oman suosikkijoukkueen matkassa läpi kauden, myös vieraspeleissä ja silloin, kun kattavampien tuotantojemme otteluvalinta ei ole osunut omaan joukkueeseen.

”Vahvistaa lajin tunnettuutta”

Pesäpallo tulee alkavalla kaudella olemaan muutenkin selvästi aiempaa monipuolisemmin esillä. Ruudun kanssa samaan Sanoma-konserniin kuuluva IS Extra näyttää kauden aikana noin 20 suoraa ottelulähetystä, minkä lisäksi kaikki noin 70 Ruudussa nähtävää ottelua on kuunneltavissa suorana myös äänisisältöpalvelu Suplassa. Superpesis uskoo lisääntyvän tarjonnan kasvattavan lajin suosiota entisestään ja näkyvän positiivisesti myös stadioneiden katsomoissa.

– Sanonta kuuluu, että pesis on parasta paikan päällä ja niinhän se onkin. Aina ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia päästä paikalle seuraamaan livenä kansallispelin sykettä, jolloin Fanikamera ja normaalit lähetykset antavat mahdollisuuden seurata suosikkijoukkueen pelejä vaikka ulkomailta käsin, Juha Tikkanen Pesäpalloliitosta toteaa.

– Kaiken kaikkiaan pesäpallon roimasti kasvanut tv- ja nettinäkyvyys vahvistaa varmasti lajin tunnettuutta niin paikallistasolla kuin myös valtakunnallisesti. Fanikamerat lanseerataan miesten otteluissa ja saatujen kokemusten perusteella tehdään päätöksiä jatkon suhteen, Tikkanen lisää.

Miesten ja naisten Superpesis-kaudet käynnistyvät lauantaina 22.4. Tukholmassa pelattavilla erikoisotteluilla. Ruotsissa kohtaavat Joensuu ja Kouvola (miehet) sekä Tampere ja Pori (naiset). Molemmat ottelut ovat katsottavissa Ruudussa ja IS Extrassa. Ensimmäiset Fanikamerat nähdään lauantaina 6.5.

Aiheesta lisää

Ruutu Urheilun kotisivut