Valitse sivu

Pesäpallokausi saa hieno alun, kun Imatran Pallo-Veikot ja Sotkamon Jymy avaavat Superpesiskautensa ensi sunnuntaina Espanjan aurinkorannoilla Fuengirolan Pabello Elola -stadionilla. Tapahtuma järjestetään osana Suomen 100-vuotisjuhlintaa.

Ajatus pesäpallon pelaamisesta aurinkorannoilla lähti Radio Finlandian ohjelmanjohtalta Heli Tourulta muutama vuosi sitten. Toinen tapahtuman osapuolista Imatran Pallo-Veikot on halunnutkin toteuttaa tapahtuman jo monta vuotta, mutta asia ei tullut ajankohtaiseksi ennen seuran nousua Superpesikseen täksi kaudeksi. Vastustajaksi otteluun tuli vanha kilpakumppani Sotkamon Jymy.

– Tätä on suunniteltu jo pitkään ja on erittäin hienoa, että tapahtuma saadaan lopulta järjestettyä. Fuengirolassa asuu paljon suomalaisia joten kiinnostusta varmasti löytyy, kertoo Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

Pesäpalloa halutaan myös tuodan aurinkorannoille. Paikalliselle suomalaiselle ja espanjalaiselle koululle lahjoitettiin pesäpallovälineitä. Koulut tulevat tutustumaan pesäpalloon ja niiden välille on suunniteltu jopa pesäpallo-otteluita. Koululaiset tulevat lisäksi katsomaan Jymyn ja Pallo-Veikkojen välistä kamppailua.

Ottelu pelataan paikallisella jalkapallostadionilla, jonne mahtuu noin 3000 katsojaa. Suomesta katsojia saapuu paikan päälle noin 500. Mukana on myös paljon omatoimimatkailijoita. Monet ovat yhdistäneet ottelumatkan ja reissun lämpimään. Myös paikallisia suomalaisia tuleva peli on kiinnostanut kovasti. Onkin todennäköistä että stadion saadaan täyteen.

– On hienoa levittää suomen kansallislajia ulkomaille. Tässä on myös kyse muustakin kuin vain pesäpallosta. Olemme saaneet paljon uusia yhteistyökumppaneita tapahtuman kautta ja kaupunginjohtaja tulee heittämään ottelun avausheiton. Koko tapahtuma on jo nyt jättänyt äärimmäisen positiivisen mielen, Valkeapää sanoo.

Vaikka tapahtuman järjestäminen ei ole helppoa, ei vastaavanlaisen tilaisuuden näkeminen ole mahdotonta tulevaisuudessa.

– Järjestämisessä on ollut omat haasteensa, mutta on hienoa nähdä kansallislajiamme Suomen ulkopuolella  Toivottavasti tapahtuma ei jää vain yhteen kertaan.

Valkeapää mainitsee myös Imatran kaupungin ja Fuengirolan välille syntyneen yhteistyösopimuksen, mikä helpottaa varmasti vastaavanlaisten tapahtumien järjestämistä jatkossa.

Imtralaisleirissä asennetta itse otteluun ei tarvitse erikseen hakea. Ottelu on seuran ensimmäinen Superpesis-ottelu yli kymmeneen vuoteen ja se pelataan vieläpä ulkomailla vanhaa vastustajaa Sotkamoa vastaan.

– Kyllä, joukkue on latautunut peliin hyvin, vaikka mennäänkin vielä huhtikuuta. Lämpötilahan täällä on yli 20 plusastetta, joten sen puolesta mennään jo kesäsäässä.

Ottelu Sotkamon Jymyn ja Imatran Pallo-Veikkojen välillä alkaa ensi sunnuntaina Suomen aikaa kello 14.00. Ruutu Urheilu näyttää ottelun suorana.