Valitse sivu

Siilinjärven Pesis julkaisee ”Noin 30 tarinaa” -nimistä dokumenttisarjaa juhlavuotensa kunniaksi. Uusimmassa jaksossa esitellään urheiluseuran tärkeimpiä tekijöitä, joihin kuuluvat vapaaehtoisuuden pohjalta toimivat taustajoukot.

Hannu Kiiski on toiminut eri joukkueiden taustoilla 37 vuoden ajan. Parhaimmillaan Kiisken talkootyölle on voinut laskea vuosittaiseksi arvoksi jopa 8000 euroa, vaikkei merkittävintä osaa siitä edes voi mitata rahassa.

– Joku vuosi rupesin kahtomaan, että paljonko sitä on tullu ährättyä (työskenneltyä). Parhaina vuosina noin 800 tuntia tein talkoita.

Siilinjärven kunta on yksi seuran tärkeimmistä kumppaneista.

– Pesäpallohan merkitsee Siilinjärvelle tosi paljon. Yleensähän Siilinjärvi yhdistetään juuri pesäpalloon, kun pesäpallolla on niin pitkät perinteet Siilinjärvellä ja menestysvuosien myötä Siilinjärvi ja pesäpallo ovat ikuisessa kytköksessä, kunnan liikuntatoimenjohtaja Timo Hyötyläinen kertoo Noin 30 tarinaa -dokumentissa.

Talkootyö ja seurassa toimiminen mahdollistaa lasten ja nuorten harrastamisen sekä urheilun huipputasolla, mutta se tuo varmasti myös paljon itse taustatoimijallekin.

– Tuttujen ja ystävien määrä on lisääntynyt ihan hurjasti SiiPessä toimimisen myötä, kertoo 2000-luvun alussa Siilinjärvelle muuttanut Siilinjärven Pesiksen johtokunnan jäsen ja sinettivastaava Virpi Muhonen.

Aiheesta lisää

Noin 30 tarinaa, osa 4: Taustajoukot

Siilinjärven Pesiksen kotisivut

Savon Sanomien uutinen aiheesta