Valitse sivu

Sanna Ahola kirjoitti nimensä historiankirjoihin, kun Manse PP kaatoi Pesäkarhut Porista supervuoroparissa. Kauden avaus pelattiin poikkeuksellisesti Zinkensdammin urheilupuistossa, Tukholmassa.

Manse PP, Tampere – Pesäkarhut, Pori 2-1s (2-1, 1-2, 2-1)

Naisten superpesiskausi käynnistyi Tukholmassa jännitysnäytelmällä Manse PP:n ja Pesäkarhujen kohtadessa toisensa 762 katsojan edessä. Edellisen kerran Naisten Superpesistä on nähty ulkomailla vuonna 2008, kun Pesäkarhut kohtasi tuolloin Pesä Ysit Viipurissa.

Ensimmäisistä ruotsalaisista superpesisjuoksuista vastasi Manse PP:n Kirsi Ala-Lipasti, joka näpäytti samassa lyöntivuorossa Henna Peltokankaan kotiin ja iski perään pallon väliin, Mira Kolehmaisen toimiessa tuojana. Pesäkarhut kavensi juoksulla, mutta jakso merkattiin pirkanmaalaisille.

Manse PP avasin toisen jakson juoksulla Senni Sallisen lyönnillä, mutta Pesäkarhut kuittasi Milla Jakosen ja Susanna Puiston voimin. Nämä juoksut riittivät myös jaksovoittoon.

Puisto oli nousemassa ratkaisijan rooliin supervuoroparissa, kun Pesäkarhut meni johtoon hänen kakkosjatkelyönnillään. Manse PP sai kuitenkin pelin tasoihin Susanna Kylä-Kausen välilyönnillä ja pääsi juhlimaan voitto kauden avauksessa, kun Sanna Ahola iski pallon läpi kakkosjatkeelta ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään.

– Olimme kyllä tänään huonoja ja tehtiin Mansen ulkopelistä helponnäköistä. Eipä peli toisaalta voikaan olla vielä valmista tässä vaiheessa vuotta, pohti Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund Ruutu Urheilun haastattelussa.

Naisten Superpesiksen kausi jatkuu tiistaina 9.toukokuuta.

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi