Valitse sivu

Sarjanousija Lappajärven Veikot ja Pesä Ysit Lappeenrannasta on arvioitu naisten Superpesiksen rankingissa sijoille 10-11. Molemmat joukkueet ovat muuttuneet paljon viime kaudesta, mikä tuo omat haasteensa yhtenäisyyden löytämiseksi. Haastajilla on vain voitettavaa, mutta huippu-urheilussa mitään ei saa ilmaiseksi.

Naisten Superpesiksen ranking on tehty pelinjohtajien arvioiden perusteella. Ranking julkaistaan kokonaisuudessaan 3.5.

Ranking 11: Lappajärven Veikot – innolla uutta kohti

Lappajärven Veikot nousi täksi kaudeksi Ykköspesiksestä seurahistoriansa ensimmäiselle kaudelle naisten Superpesikseen. Joukkueella ei ole kuitenkaan aikaa uuden sarjan ihmettelyyn, sillä se joutuu varmasti kovaan taisteluun ennakkosuosikeiden kanssa.

Muutoksia joukkueessa on paljon. Emma Kiviniemi siirtyi Lapuan Virkiään ja Tanja Tuomela lopetti uransa. Joukkueeseen liittyivät Milja Hautala, Jutta Herrala, Piritta Kärnä, Jannika Lillunen, Roosa Martinmäki, Stina Parantainen, Elisa Salonen, Nella Sova ja Niina Uusitupa. Yksi suurimmista haasteista onkin varmasti yhteispelin rakentuminen ja joukkueen kasvaminen yhteen.

Vaikka sarja on joukkueelle uusi, se ei ole joukkueen pelinjohtaja Jukka-Pekka Tuomelan mukaan huono asia.

– Uutena joukkueena vastustajilla ei ole meistä paljon tietoa tai kokemusta.

Yllätysmomentti on siis olemassa. Entä joukkueen pelilliset vahvuudet?

– Sisäpelissä vahvuus on koko joukkueella pelaaminen. Ulkopelissä pyrimme pelaamaan aggressiivisesti.

– Kotiutuksissa ja sisäpelissä pitää olla hyvä ja kovia ratkaisuja on nähtävä, mikäli aiomme onnistua, Tuomela paaluttaa.

Joukkue pyrkii Tuomelan mukaan nousevaan käyrään, jossa peli paranee mitä pidemmälle mennään.

– Haluamme kehittyä kesän aikana ja olla syksyllä parhaimmillamme.

Lappajärven Veikoilla on edessään jännittävä ja haastava kausi. Joukkue tarvitsee paljon onnistujia. Tuomela ei silti halua nostaa yhtään yksittäistä avainpelaajaa joukkueesta esille.

– Koko joukkue lukeutuu avainpelaajiin.

Minimitavoite

Ylempi jatkosarja

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 7
Sisäpeliä rohkeasti: 8
Sisäpeliä monipuolisesti: 7
Ulkopeliä aggressiivisesti: 8
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 7

Ranking 10: Lappeenrannassa nähdään paljon muutoksia

Pesä Ysit Lappeenrannasta taisteli itsensä viime vuonna pudotuspeleihin. Siellä tie kuitenkin päättyi heti puolivälierissä, kun mestaruuteen jyrännyt Kirittäret Jyväskylästä pudotti joukkueen jatkosta suoraan otteluvoitoin 3-0.

Ongelmia joukkueelle tuotti tällöin erityisesti juoksujen tekeminen. Pudotuspeleissä kolmessa ottelussa syntyi vain kaksi juoksua.

Täksi kaudeksi joukkueeseen on tullut paljon muutoksia. Lähtijöitä joukkueesta ovat Anu Kiviharju (Manse), Kaisu Myllys, Vilma Mäkelä (Kirittäret), Vilma Mäki-Kuhna, Inka Pietilä (Lukko), Saara Suomalainen (SMJ) sekä Laura Toikkanen (Lukko).

Uusia tulijoita on peräti seitsemän: Anna Hellsten (ViU), Hanna Järvi (ViPa), Katriina Luoma (Puhti), Johanna Myyryläinen (-/ViU), Niina Nukarinen (HP), Noora Patrikainen (Kirittäret) ja Marianne Penttinen (ViPa).

Muutokset tuovat omat haasteensa joukkueen kauteen ja ottanevat aikaa. Haasteista huolimatta joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta sanoo itseluottamuksen olevan kova – ei varmasti vähiten Halli-SM-turnauksessa voitetun hopean myötä.

– Ennen kaikkea itseluottamus on vahvistunut viime kaudesta ja sillä pääsee jo aika pitkälle. Ykköskärjen pitää onnistua viime vuotta paremmin, Lantta sanoo.

Vaikka joukkueella on haasteellinen kausi edessä, Lantta haluaa nähdä myös iloista meininkiä.

– Mennään eteläkarjalaisella huumorilla eteenpäin ja muistetaan, että tämä on myös kivaa!

Minimitavoite

Ylempi jatkosarja

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 5
Sisäpeliä rohkeasti: 6
Sisäpeliä monipuolisesti: 7
Ulkopeliä aggressiivisesti: 5
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 5

Erik-Kristian Mäki-Fränti