Valitse sivu

Kautta aikain ensimmäisen Suomen ulkopuolella pelatun miesten superpesisottelun voittoon kampesi Kouvolan Pallonlyöjät. Kamppailua seurasi 1065 katsojaa.

Joensuun Maila – Kouvolan Pallonlyöjät 1-2s (0-2, 1-0, 0-1)

Vierasjoukkue KPL avasi ottelun vahvasti, kun se iski heti avausvuoroon kaksi juoksua. Mailan varressa onnistuivat Juha Korhonen ja Valentin Ikonen. Avausjaksolla ei nähty lisäjuoksua ja seuraavaa onnistunutta kotiusta saatiin odottaakin toisen jakson kolmanteen vuoropariin, kun Aleksi Rautiainen varmisti JoMalle jaksovoiton.

– Tänään nähtiin kentällä kaksi kovaa ulkopelijoukkuetta ja kärkilyönnit oli ansaittava ilman kautta. Toisella jaksolla paransimme ja sinne mahtui loistavia suorituksia, joiden kautta ansaitsimme pisteen, arvioi JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen.

Supervuoroparissa Joensuu sai kärkietenijänsä kolmospesälle, mutta kaksi kopinnostopaloa pilasivat mahdollisuudet kotiutusyrityksiin. Tasoittavalla KPL:n voittoon johdatti ottelun avausjuoksun iskenyt Korhonen, jonka kotiutuslyöntiä JoMan polttolinja punnitsi liian pitkään.

– Kiitokset JoMalle tapahtuman järjestämisestä. Tiukka taistelu käytiin eikä vapaat lyönnit oikeen tippuneet väliin. Ratkaisu saatiin oikeasta paikasta, pohti KPL-käskijä Eero Pitkänen.

Lähes koko viime kauden loukkaantumisen takia missannut Toni Laakso onnistui hyvin uudella pelipaikallaan kakkospolttajana.

– Asenne pesikseen on taas kunnossa ja pelaaminen tuntuu pitkän tauon jälkeen mukavalta. Tällä alustalla oli juoksujen lyöminen oli vaikeaa ja Kivipellon Janne pelasi hienosti meidän lukkarinamme. Tapahtuma oli erittäin mukava, yleisölle siitä kiitos, summaili Laakso.

Miesten Superpesiskausi jatkuu huomenna sunnuntaina Espanjassa, kun Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot kohtaavat Fuengirolassa.

– Pistä palloa paremmin keskirisuun, kannusti Aleksi Rautiainen Jymyä edustavaa veljeään Kostia.

Muutkin joukkueet pääsevät aloittamaan kautensa lauantaina 6.toukokuuta.

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi