Valitse sivu

Miesten Superpesiksen rankingin sijoilla 9-11 olevilla joukkueilla on edessään mielenkiintoinen kausi. Mahdollisuuksia ylöspäin on, mutta samalla uhkana kummittelee jopa kamppailu sarjapaikasta. Epäonnistumisiin ei siis ole varaa.

Pelinjohtajat ovat asettaneet sijoille 9-11 Kiteen Pallo -90:n, Oulun Lippo Pesiksen ja Kankaanpään Mailan.

Ranking 11: Kankaanpään Maila halajaa takaisin pudotuspeleihin

Kankaanpään Maila jäi viime kaudella niukasti ulos pudotuspeleistä. Joukkue oli tasapisteissä Jyväskylän Kirin kanssa, mutta kolmen pisteen voittojen määrä ratkaisi asian Kirin eduksi.

Kankaanpäähän tuli täksi kaudeksi uusia kasvoja, kun lyöjäjokeri Sami Joukainen ja lukkari Joni Rytkönen liittyivät joukkueen vahvuuteen. Vastaavasti joukkueesta lähtivät Lauri Kaartokallio Imatran Pallo-Veikkoihin ja Petteri Kortelainen Mansen PP:hen.

Joukkueen pelinjohtaja Mika Peltonen uskoo seuran etenevän tällä kaudella pudotuspeleihin.

– Tavoite on ylempi jatkosarja. Tavoitteen saavuttamiseksi kuitenkin etenijöiden onnistuminen on tärkeää. Monipuolinen sisäpeli, kopparipeli, lukkaripeli sekä joukkueen toiminen ulkopelissä ovat asioita, joiden onnistuessa olemme vahvoilla.

Positiivisen vireen löytyminen on Peltosen mielestä tärkeää.

– Joukkueen vahvuudet sisäpelissä ovat monipuoliset ratkaisumahdollisuudet vaihtotilanteissa ja kotiutuksissa. Ulkopelissä vahvuus taas löytyy etukentältä ja suoritusvarmuudesta.

– Avainpelaajiamme ovat Sami Joukainen, Jouni Itävalo, Joni Rytkönen ja Ville-Veikko Olli. Odotan pelillistä kehitystä viime vuosista sekä joukkueen että yksilöiden tasolla ja sitä kautta positiivista kuhinaa joukkueen ympärille.

Minimitavoite

Ylempi jatkosarja

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 6
Sisäpeliä rohkeasti: 7
Sisäpeliä monipuolisesti: 8
Ulkopeliä aggressiivisesti: 7
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 7

Ranking 10: Oulun Lippo Pesis – Nuoruuden voimalla eteenpäin

Viime kaudella Superpesikseen noussut Oulun Lippo Pesis pelasi hyvän kauden, ylsi heti kuuden parhaan joukkoon ja nappasi samalla suoran pudotuspelipaikan. Pudotuspeleissä Kouvolan Pallonlyöjät osoittautui kuitenkin liian kovaksi haasteeksi oululaisille.

Täksi kaudeksi Lippo Pesis on nuorentanut joukkuettaan rajusti. Joukkueen pelinjohtaja Markku Hylkilä kertoo nuorten tuovan mukanaan paljon intoa ja pelinälkää.

– Meidän vahvuudet ovat sisäpelin lyöntivoimassa ja läpilyöntiuhassa. Ulkopelissä taas luotamme rohkeaan pelinlukemiseen.

Hylkilän mukaan yksi kauden teema on pelin jatkuva kehittyminen.

– Ennen kaikkea peliä pitää pystyä kehittämään koko kauden ajan. Selvää on, että ykköshevosten kovaa virettä tarvitaan.

Lippo Pesis menetti kaksi tärkeää pelaaja kun Saku Hakkarainen ja Jere Vikström siirtyivät Sotkamon Jymyyn.

– Pitkä talvi on jälleen Oulussa tehty töitä. Nyt meidän lahjakkaat junnut pääsevät iskemään itsensä Superpesis-pelaajiksi. Lahjakkuutta ja potentiaalia pojilla on. Lopputulos määräytyy pitkälti sen mukaan, miten onnistumme tekemistämme kehittämään kesän aikana. Kasvun varaa meillä varmasti on.

Minimitavoite

Ylempi jatkosarja

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 4
Sisäpeliä rohkeasti: 10
Sisäpeliä monipuolisesti: 6
Ulkopeliä aggressiivisesti: 7
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 6

Ranking 9: Kiteen Pallo -90 haluaa pidemmälle

Kiteen Pallo -90 eteni viime kaudella puolivälieriin asti, missä Vimpelin Veto kuitenkin osoittautui liian kovaksi haasteeksi. Vimpeliläiset pudottivat kiteeläiset otteluvoitoin 3-0. Nyt joukkue pyrkii jatkamaan siitä, mihin viime kaudella jäi.

Kiteeltä lähtivät kauden jälkeen Kempeleen Kiriin mennyt Jussi Korhonen ja Kankaanpään Mailaan mennyt Sami Joukainen. Lisäksi Ville Hämäläinen lopetti uransa. Kiteeläisten vahvuuteen puolestaan liittyivät Jouni Mäki Koskenkorvan Urheilijoista sekä Ville Kotro Jyväskylän Kiristä. Lisäksi joukkue teki jatkosopimuksen etenijäjokeri Veli-Matti Sigvartin kanssa.

Pelinjohtaja Jukka Latvalan mukaan joukkueen vahvuuksia ovat sisäpelissä nopeus ja ulkopelissä pallovarmuus.

– Kotiuttamisen ja ulkopelin on onnistuttava jos halutaan menestyä, Latvala paaluttaa.

Minimitavoite

Ylempi jatkosarja

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 7
Sisäpeliä rohkeasti: 5
Sisäpeliä monipuolisesti: 6
Ulkopeliä aggressiivisesti: 4
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 6

Erik-Kristian Mäki-Fränti