Valitse sivu

Miesten Superpesiksen häntäpäässä käydään armotonta taistelua sarjapaikkojen puolesta. Vaikka kaikki joukkueet pyrkivät kuiville ja ylempiin jatko-otteluihin, ensisijainen tavoite on uusia sarjapaikka. Viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa suoraan Ykköspesikseen, kaksi seuraavaa joutuvat superpesiskarsintaan.

Sarjasta povataan kuitenkin ennätyksellisenkin tasaista, kun viimeisiä paikkoja ylempiin jatko-otteluihin jaetaan.

– Odotan kaudesta todella mielenkiintoista. Sijat 5-14, kuka osaa ennustaa järjestyksen, kiteyttää sarjanousijan Imatran Pallo-Veikkojen pelinjohtaja Petri Tuuva.

Ranking-sijoitukset perustuvat pelinjohtajien arvioihin. Ranking julkaistaan kokonaisuudessaan superpesiskauden avausinfotilaisuudessa 3.5.

Ranking 14: Alajärven Ankkurit hakee yhtenäisyyttä

Alajärven Ankkureille ei paljoa lupailla alkavan kauden sarjassa, mutta pelinjohtaja Matti Iivarinen povaa tasaista sarjaa kärjen takana.

– Joukkueen tavoite on sijoittua runkosarjassa seitsemän parhaan joukkoon. Tavoite on meille kova, mutta mielestämme realistinen. Sarjan odotettu neljän kärki on kova, mutta siitä eteenpäin on tasaista. Siinä on meidän mahdollisuutemme.

Lukkari Janne Kivipelto suuntasi Kouvolaan. Alajärvi sai korvaajaksi Kankaanpään Mailan kasvatin Ville Väliahon, joka hakee läpimurtoa Superpesiksessä.

– Joukkueessa on vaihtuvuutta, uusien pelaajien täytyy sopia palapeliin. Sarjan alku on tärkeä. Ulkona pallon täytyy tarttua ja sisällä täytyy uskaltaa pelata, Iivarinen paaluttaa.

– Sisäpelissä meillä on useampia tasaisen hyviä vaihtoehtoja sekä lyöntijärjestyksen että peluutuksen näkökulmasta. Ulkopelissä riittävästi liikettä, taitavuutta ja heittovoimaa oikeilla pelipaikoilla. Pelilliseen ilmeeseemme kuuluvat yhtenäisyys, uskallus ja onnistumisista iloitseminen. Avainpelaajiamme ovat Aki Orava, Sami Mikkolanaho ja Juha Katajisto, Iivarinen kertoo.

Minimitavoite

Ylempi jatkosarja

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 9
Sisäpeliä rohkeasti: 8
Sisäpeliä monipuolisesti: 9
Ulkopeliä aggressiivisesti: 9
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 6

Ranking 13: Imatran Pallo-Veikot palaa Superpesikseen

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot palasi Superpesikseen 11 vuoden tauon jälkeen Espanjan Fuengirolassa ja oli lähellä nipistää jaksovoiton Sotkamon Jymyltä. Joukkue lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan suosikkeja.

– Nousijajoukkueena tavoitteemme on sija 11, yritämme olla rohkeita ja hyväilmeisiä, pelinjohtaja Tuuva sanoo.

Avainpelaajilta tarvitaan onnistumisia, jotta pistepussi karttuisi. Tuuva tietää reseptin, joka menestykseen ainakin vaaditaan.

– Hyvä kärki sisäpelissä ja 0-tilanteen pelaaminen ulkopelissä. Kaikkien tulee hoitaa oma rooli puhtaasti, eikä loukkaantumisia saisi tulla liikaa. Avainpelaajiamme ovat Ville Liukku, Miikka Matikka ja Lauri Rönkkö.

Imatra kesti viime vuonna ennakkosuosikin paineet ja nousi suoraan Ykköspesiksen runkosarjan voittajana Superpesikseen.

Minimitavoite

Sarjapaikan säilyttäminen

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 5
Sisäpeliä rohkeasti: 7
Sisäpeliä monipuolisesti: 7
Ulkopeliä aggressiivisesti: 6
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 5

Ranking 12: ”Rännäri on Suomen ikävin paikka pelata”

Pattijoen Urheilijoissa tehtiin talven aikana mielenkiintoisia siirtoja, kun pelinjohtaja Jari Törmänen palasi räpylähommiin ja Harri Tuomikoski siirtyi puheenjohtajan paikalta manageriksi sekä viuhkaan.

– Rohkea ja yllätyksellinen sisäpeli sekä ulkona lukkaripeli ja kopparipeli ovat vahvuuksiamme. Topi Kosonen lautasella, Timo Vesaluoma palaa juurilleen, Tuomikoski pohtii.

Kieltämättä Pattijoen Urheilijoiden on paljosta kiittäminen valtakunnan eliittiin kuuluvaa lukkarivelhoa Topi Kososta. Manse PP Tampereelta ahdisti syksyllä raahelaiset nurkkaan ja superpesiskarsinnan viidenteen otteluun, mutta sarjapaikka säilyi vakuuttavalla kotivoitolla.

Alkavalla kaudella Raahessa halutaan enemmän.

– Tavoitteena on ylempi jatkosarja. Rohkeaa, räiskyvää ja tuloksellista peliä lähdetään hakemaan. Rännäri on Suomen ikävin paikka pelata, Tuomikoski lähettää terveisiä vastustajille.

Minimitavoite

Ylempi jatkosarja

Arvioi väittämiä asteikolla (0-10)

Sisäpeliä koko joukkueella: 4
Sisäpeliä rohkeasti: 9
Sisäpeliä monipuolisesti: 4
Ulkopeliä aggressiivisesti: 7
Ulkopeliä nopeatempoisesti: 7

Aiheesta lisää

Imatran Pallo-Veikot avasi jo kautensa Fuengirolassa