Valitse sivu

Oulun Lipottarien sensaatiomainen tarina sai jatkoa B-tyttöjen Halli-SM-turnauksessa. Syksyllä 2014 perustettu seura on osallistunut turnaukseen kolme kertaa ja vienyt joka kerta mestaruuden. Tällä kertaa kotihallissaan pelannut Fera Raumalta joutui taipumaan loppuottelussa lukemin 2-0 (5-3,2-0).

Alku lupaili hyvää kotijoukkueelle, kun Susanna Uusitalo huudatti Talviharjoitteluhallin yleisöä kahdella juoksullaan. Lipottaret ei kuitenkaan tilanteesta häkeltynyt, vaan pääsi peliin mukaan heti tasoittavallaan, osin ulkokentän avustamana. Jakson voittojuoksusta vastasi Elina Kärsämä kotiuttamalla Katrina Määttälän.

Tauon jälkeen ratkaisun makua oli ilmassa jo avausvuorossa. Mestareiden sankariksi nousi Kärsämä, joka löi toisen jakson ainoat kaksi juoksua, onnistui koko ottelussa sataprosenttisesti kärkilyönneissään ja hyydytti vastustajan oivaltavalla lukkaripelillään. Koko turnauksessa mestareiden parhaana palkittiin Ella Korpela, joka voitti etenijä- ja kärkilyöntitilastot. Kapteeni Emilia Linna vei puolestaan nimiinsä lyöjäkuningattaren ja tehopelaajan tittelit.

Myöskään Feran joukkueen ei tarvitse työntää päitään pensaaseen, vaikka tappio loppuottelussa tulikin. Vuoden takainen pronssi kirkastui hopeaksi, joten ehkä ensi kerralla on täysosuman vuoro. Raumalla tehdään loistavaa juniorityötä ja uusia timantteja on hioutumassa valtakunnalliseenkin eliittiin. Ferasta turnauksen parhaana palkittiin tasaisen varmasti sekä sisällä että ulkona vakuuttanut Venla Olli.

Satakunnan menestyksen täydensi Pesäkarhut Porista, joka juhli pronssimitaleita voitettuaan kaksi ottelua peräkkäin urakoineen Seinäjoen Maila-Jussit 0-2 (2-4, 0-3). Lukkari Minttu Vettenranta tylsytti parhaan terän pois vastustajan lyöntipelistä. Koko turnauksen parhaana palkittiin Pesäkarhujen joukkueesta Eveliina Tuominen.

Halli-SM-lopputurnaus oli tiivis rupeama B-tyttöjen kahdeksalle parhaalle joukkueelle, joista jokainen esitti viihdyttävää pesäpalloa viikonlopun aikana. Feran tiimille kuuluvat isot kiitokset järjestelyistä, jotka toimivat kiitettävästi alusta loppuun saakka. Kesäkausi starttaa tyttöjen Superpesiksessä jo kuukauden kuluttua keskiviikkona 3.5.

B-tyttöjen Halli-SM-lopputurnauksen parhaat joukkueittain

Iida Järvinen; Hämeenlinnan Paukku
Ella Korpela; Oulun Lipottaret
Venla Olli; Fera, Rauma
Silja Pakkanen; Haminan Palloilijat
Emmi Peltola; Lapuan Virkiä
Eveliina Tuominen; Pesäkarhut, Pori
Sofia Tuovinen; Tyrnävän Tempaus
Veera Tyynelä; Seinäjoen Maila-Jussit

B-tyttöjen Halli-SM-turnauksen tilastovoittajat

Etenijäkuningatar: Ella Korpela; Oulun Lipottaret 17 (7)
Kärkilyöntitilaston voittaja: Ella Korpela; Oulun Lipottaret 33 (7)
Lyöjäkuningatar: Emilia Linna; Oulun Lipottaret 0+17=17 (6)
Tehotilaston voittaja: Emilia Linna; Oulun Lipottaret 0+17+7=24 (6)

B-tyttöjen Halli-SM-kultaa 2017: Oulun Lipottaret

Tuija Ahonen, Ninni Fasse, Anna Hemmilä, Ella Korpela, Oona Kurth, Elina Kärsämä, Linnea Laatikainen, Noora Lehtonen, Emilia Linna, Aura Määttä, Katrina Määttälä, Iida Tossavainen, Roosa Törmänen. Eetu Ojala (pj), Juha Luhtavaara (2. pj).

B-tyttöjen Halli-SM-hopeaa 2017: Fera, Rauma

Jemina Akkanen, Jasmin Andreasen, Sini Haataja, Mette Henriksson, Sofia Koski, Minna-Mari Löytökorpi, Katri Maajärvi, Venla Olli, Henriikka Raes, Nelli Saarela, Senna Sinisalo, Henna Suominen, Sonja Töyrylä, Tinja Töyrylä, Mandi Ussa, Susanna Uusitalo, Julia Valtanen, Heini Viitanen. Juho Luoma (pj), Tiina Andreasen (2. pj).

B-tyttöjen Halli-SM-pronssia 2017: Pesäkarhut, Pori

Eveliina Aalto-Setälä, Pinja Arbelius, Julia Harttunen, Milja Järvinen, Laura Katajisto, Lotta Lax, Sanni Leppänen, Iina-Marika Mantila, Sini Mäkelä, Alisa Peltonen, Miia Puolakka, Eveliina Tuominen, Miia Vesalainen, Minttu Vettenranta. Jussi-Pekka Tanskanen (pj), Seppo Arbelius (2. pj).

Aiheesta lisää

Otteluiden videotallenteita Feran Facebook-sivulla

Ottelutaltiointeja Lipottarien B-tyttöjen YouTube-kanavalla

B-tyttöjen Halli-SM-turnauksen tulokset ja tilastot