Valitse sivu

Ylen urheilulähetyksistä 28 vuoden aikana tutuksi tullut Kaj Kunnas juontaa Finnish Baseball Goes Stockholm –tapahtuman Tukholmassa Zinkensdammin urheilupuistossa lauantaina 22.4. Superpesiskauden avauksessa ovat vastakkain naisten Manse PP Tampereelta ja Pesäkarhut Porista sekä miesten Joensuun Maila ja Kouvolan Pallonlyöjät.

Viime perjantaista tuli Kunnaksen viimeinen työpäivä Ylen urheilutoimituksessa. Pitkän linjan mediapersoona siirtyi vapaaksi toimittajaksi laitettuaan arvonsa uusiksi oman aivoinfarktin ja vaimon rintasyövän myötä.

Useat mediat ehtivät spekuloida Kunnaksen tulevilla työtehtävillä, kunnes Joensuun Maila astui julkisuuteen. Finnish Baseball Goes Stockholm -tapahtuma on kokeneen toimittajan mielestä ”ainutlaatuinen”.

– Suuri ilo ja kunnia saada olla yhtenä palasena tätä kokonaisuutta. Odotan ”Tukholman valtausta” vesi kielellä. Tai kuten jenkit sen ilmaisisivat: ’History will be made’, hehkuttaa Kunnas.

Pesäpalloa Kunnas on selostanut viimeksi Kouvola-Sotkamo-ottelussa vuonna 2014. Kansallispelin täysipainoinen seuraaminen on ollut työkiireiden takia haastavaa, mutta aikaa lajille on kuitenkin löytynyt.

– Vanhemman tyttäreni poikaystävä on Kanadan Quebecin baseballjoukkueen entisiä pelaajia. Täytyyhän kundi opettaa tavoille pesäpallon pariin, vinkkaa Kunnas.

– Ennen kaikkea mua viehättää se, että pesäpallo on lajeista sieltä tasa-arvoisimmasta päästä. Tässäkin kokonaisuudessa on kiva, että siellä on sekä naisten että miesten pelit, Kunnas huomautti Ilta-Sanomille.

Tukholmaan mies suuntaa totutulla positiivisella fiiliksellä. Myös paikalle saapuvalle yleisölle kuuluttajalegenda heittää palloa.

– Odotan tapahtumasta aurinkoista, iloista ja rajat ylittävää tapahtumaa! Nyt näytetään tukholmalaisille, kuinka upea peli pesis on. Nyt pistetään sitä kuuluisaa ”örinää pönttöön”, päättää Kunnas.

Finnish Baseball Goes Stockholm
Zinkensdamms Idrottsplats, Ringvägen 16, 117 26 Stockholm
Lauantaina 22.4. (paikallista aikaa)
Naisten Superpesis: Tampere-Pori 12.00
Miesten Superpesis: Joensuu-Kouvola 15.00
www.finnishbaseballstockholm.com
Tukholman reittiopas

Aiheesta lisää

Kaj Kunnaksen video Joensuun Mailan Instagram-sivulla

Osta haluamasi joukkueen fanimatka Tukholmaan!

Tapahtuman liput myy Lippupiste

Helsingin Sanomien uutinen aiheesta

Lisää Kunnaksen mietteitä Ilta-Sanomien sivuilla