Valitse sivu

– Voi hyvillä mielin ite vanheta ku nuoret hoitaa edelleen homman kotiin niinku ollaan sovittu, twiittasi Oulun Lipottarien Susanna Korkala B-tyttöjen Halli-SM-lopputurnauksen päätteeksi. Näin toden totta tapahtui. Lipottaret paransi peliään viikonlopun edetessä ja juhli kolmatta peräkkäistä hallimestaruuttaan Rauman Talviharjoitteluhallissa.

Syksyllä 2014 perustetun seuran historia hakee vertaistaan. Kolme B-tyttöjen mestaruutta hallissa ja kaksi kesäkaudella sekä peräkkäiset sarjanousut ensin naisten suomensarjasta Ykköspesikseen ja sitten Superpesikseen kertovat menestyksestä.

– Hyvä tilanne meillä on. Tästäkin joukkueesta vain Ninni Fasse, Emilia Linna ja Roosa Törmänen pelaavat viimeistä vuottaan B:ssä. Runko pysyy koossa ja nuorista on tulossa uusia vastuunkantajia. Heitä on jo nyt mukana, kuten 2000-syntyneet Linnea Laatikainen ja Katrina Määttälä, hämeenlinnalaislähtöinen pelinjohtaja Eetu Ojala kertoo.

Tasainen sarja tiedossa

B-tyttöjen Halli-SM-turnauksessa Lipottaret oli vakuuttava, mutta joukkueelle annettiin myös muistutus haastajien vaarallisuudesta. Tasaisessa sarjassa jokainen jaksovoitto on ansaittava.

– Hamina pääsi viemään meiltä nuorella porukalla jakson. Kärjessä on tasaista ja sen osalta turnaus osoitti, että kuka vaan voi hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa. Toisessa lohkossa pelattiin paljon ristiin. Ei tämä varmasti mikään läpihuutojuttu ole, tasainen sarja on tulossa, Ojala ennustaa.

Tiiviissä turnauksessa ei tappioille ole sijaa. Lipottaret nousi lopulta voittoon Haminaa vastaan, eikä antanut muille joukkueille jaksoakaan. Fera Raumalta kukistui kotihallissaan loppuottelussa 2-0 (5-3, 2-0). Ojala kiittelee omiensa pelin kehittymistä viikonlopun aikana.

– Nousujohteinen turnaus se oli meiltä. Peli kehittyi kaiken aikaa ja finaali näytti jo hyvältä.

– Ykköskärki meillä on pitkälti sama kuin viime vuonna, loput pelaajat ovat nuorempia. Siihen nähden peli oli yllättävänkin valmista.

Mestaruuden voittamisesta Ojala antaa kunniaa koko joukkueelle, mutta nostaa esiin kaksi avainpelaajaa.

– Lukkari Elina Kärsämä pelasi nousujohteisesti ja oli todella hyvä erityisesti finaalipelissä. Ella Korpela palkittiinkin meidän parhaana. Hänen edesottamuksiaan ei voi väheksyä, ei sisä- eikä ulkopelin osalta. Joukkueena kuitenkin voitettiin. Joka tyttö pelasi hienosti ja nuoret löivät kakkoskärjessä tärkeitä pinnoja.

Naisten Superpesis palaa Ouluun

Superpesiksen ystävillä oli Oulussa viisi kuivaa vuotta, kunnes Oulun Lippo Pesis palasi miesten pääsarjaan viime kaudelle. Nyt odotus päättyy naistenkin osalta. Oulun Lipottaret pelaa seurahistoriansa ensimmäisen kauden Superpesiksessä nuorella, osaavalla ja nälkäisellä joukkueella. Yleisölle on takuulla tarjolla pirteää pesäpalloviihdettä.

– Meidän ykköskärkemme on mukana myös naisten joukkueessa isoissa rooleissa. Yhteistyö joukkueiden välillä on toiminut hyvin ja kokonaisuus toimii, Ojala kiittelee.

– Varsinkin 98-syntyneet haluavat pelata myös B-tyttöjen sarjassa, kun tämä on heidän viimeinen juniorivuotensa, Ojala jatkaa.

Menestystarinalle haetaan jatko-osaa. Lipottarien tähtäin tyttöjen Superpesikseen on selvä.

– Mestaruus on tavoite. Ei tähän voi muuta sanoa, kun joukkuekin on pysynyt melko samana. Materiaali on sellainen, että tavoite on saavutettavissa, Ojala päättää.

Aiheesta lisää

Video: Tallenteet Lipottarien B-tyttöjen Halli-SM-otteluista

Video: B-tyttöjen Halli-SM-ottelut nähtiin suorana Facebook Livessä

B-tyttöjen Halli-SM-lopputurnaus Raumalla oli menestys

Mediaoulu: Lipottarille hallimestaruuskultaa