Valitse sivu

Facebook-yhteisöpalveluun perustettu Pesäpallojuttuja-ryhmä on saanut suuren suosion. Jäseniä on jo yli 3200 kertomassa tarinoitaan, jakamassa kuviaan ja videoitaan sekä kysymässä, keskustelemassa ja ottamassa kantaa. Moni onkin yllättynyt löydettyään vanhan pelikuvansa, -muistonsa tai –kaverinsa yhteisön kautta. – Pesäpallojuttuja-ryhmään haluan lisää pesisvideoita, kuvia ja lehtileikkeitä eri vuosikymmeniltä sekä lisäksi tämän hetken tietoja superpesisjoukkueista ja alempien sarjojen otteluista, ryhmän perustaja Teemu Haapasalmi kertoo.

Alun perin kyse oli suljetusta ryhmästä. Kun pienempi piiri innostui vaihtamaan kokemuksiaan ja tarinoitaan pesäpallosta, Haapasalmi päätti antaa muillekin saman mahdollisuuden ja vaihtoi foorumin julkiseksi.

– Aluksi se oli salainen ryhmä ja jäseniä oli vain noin 50 henkilöä. Sitten laitoin ryhmän julkiseksi ja jäsenmäärä pomppasi. Nyt jäseniä on yli 3200. Mitä itse olen kuullut, moni on kehunut ryhmää.

Alun perin Haapasalmi sai idean yhteisön perustamista puhtaasti rakkaudesta pesäpalloon.

– Idea lähti, kun tykkään itse pesäpallon historiasta ja olen koko sydämestäni pesisfani. Sitten päätin luoda Facebookiin Pesäpallojuttuja-yhteisön. Suosio todella yllätti, mutta positiivisesti. Hyvä niin, että pesäpallosta tykätään.

Sosiaalisessa mediassa käyttäjät osallistuvat itse aktiivisesti sisällöntuotantoon. Siitä Haapasalmi jakaa vuolaasti kiitosta aktiivisille jäsenille.

– Kiitos paljon kaikille, kun olette laittaneet paljon pesäpallojuttuja kiertoon. Erityisen kiitoksen ansaitsee Pekka Jyrkiäinen, joka on koonnut runsaasti materiaalia pesäpallon historiasta.

Lisääkin kokemuksia mahtuu mukaan vaihdettavaksi. Pian niitä saadaan tukuittain lisää, kun kesäkausi pyörähtää käyntiin.

– Onnea kaikille pesäpallojoukkueille tasapuolisesti tulevaan kauteen 2017, josta tulee varmasti mielenkiintoinen. Nähdään katsomossa ja kerrotaan pesiskuulumiset myös Pesäpallojuttuja-ryhmässä, Haapasalmi muistuttaa.

Aiheesta lisää

Pesäpallojuttuja-ryhmä Facebookissa