Valitse sivu

Neljä vaikuttavan uran tehnyttä entistä superpesispelaajaa on nimetty valitsijoiksi pesäpallon naisten ja miesten Itä-Länsi-otteluihin. Suomen suosituimmat tähdistöottelut pelataan Imatralla 30.6.-2.7.2017.

Imatran Pallo-Veikkojen kasvatti Olli Lehtola kokoaa miesten Idän joukkueen. Lehtola pelasi urallaan kaksi Itä-Länttä ja voitti SM-hopeaa Kouvolan Pallonlyöjien paidassa 2009. 285 superpesisottelussa syntyivät tehot 30+329 lyötyä, 145 tuotua ja 1201 kärkilyöntiä.

Kaudelle 2010 Lehtola siirtyi Hyvinkään Tahkoon, jossa Lännen miesten joukkueen valinnoista vastaava Aleksi Mäkelä pelasi. Mäkelä debytoi Superpesiksessä kasvattajaseuransa Loimaan Palloilijoiden paidassa jo 2001. Viiden ykköspesiskauden jälkeen tie vei Hyvinkäälle ja Suomen mestariksi 2007.

Pelto ja Itävalo valitsevat naisten tähtisikermät

Naisten Itä-Lännen valinnoista kantaa vastuun kaksi vahvasti Pesäkarhut-taustaista pelaajaa. Idän valitsija Kaisa Pelto on raahelaisen Pattijoen Urheilijoiden kasvatti, joka voitti urallaan Porissa neljä SM-hopeaa ja viisi SM-pronssia. Seitsenkertainen Itä-Länsi-pelaaja vei etenijäkuningattaren tittelin ja valittiin vuoden naispesäpalloilijaksi 2010. Kärkilyöntitilaston voitto ja valinta Itä-Lännen kentän parhaaksi merkattiin ansioluetteloon vuotta myöhemmin.

Naisten Lännen joukkueen nimeää Ulvilan Pesä-Veikkojen kasvatti Hanna Itävalo, joka pelasi urallaan 161 runkosarjan superpesisottelua Pesäkarhujen paidassa voittaen kolme SM-hopeaa ja neljä SM-pronssia. Lyöjäkuningatar 2013 juhli lisäksi sekä tehotilaston että kärkilyöntitilaston voittoa kahdesti. Itävalo pelasi kuusi Itä-Länttä ja pokkasi arvo-ottelun kentän parhaan pystin 2012.

Nuorten Itä-Länsi-valitsijat vahvoja osaajia

Itä-Länsi-viikonlopun avaa Imatralla perjantain A-poikien arvo-ottelu, johon Etelä-Karjalan liitto mahdollistaa vapaan sisäänpääsyn katsojille. Joukkueiden valitsijoina toimivat useita vuosia nuorten sarjoja läheltä seuranneet Idän Mikko Pirhonen Joensuusta ja Lännen Markus Wirzenius Hyvinkäältä.

Naisten päivää vietetään Itä-Lännessä lauantaina. Sen avaa B-tyttöjen arvo-ottelu, johon Idän yhdistelmän valitsee Teemu Körkkö Sotkamosta ja Lännen parhaimmiston nimeää Timo Kankaanpää Lapualta. Valitsijat ovat tuttuja toisilleen viime vuosilta naisten loppuottelusarjoista. Körkkö toimi jyväskyläläisen Kirittärien ja Kankaanpää Lapuan Virkiän kakkospelinjohtajana.

Sunnuntain avausottelussa kohtaavat B-pojat. Joukkueiden valinnoista vastaavat kokeneet pesäpalloasiantuntijat Idän Juuso Hyvönen Sotkamosta ja Lännen Jarmo Kauppinen Ylivieskasta.