Valitse sivu

Yleisöä mukavasti, kahdeksan kovaa urheilullista joukkuetta, reilua peliä, tulevaisuuden tähtiä, toimivat järjestelyt, vapaaehtoisten aktiivisuus ja jopa suorat Facebook-lähetykset jättivät B-tyttöjen Halli-SM-lopputurnauksesta hyvin positiivisen jälkimaun. Nais- ja tyttöpesäpallo tarjoavat yleisölle nykyisellään laadukasta urheiluviihdettä.

Järjestävä seura Fera Raumalta ja vapaaehtoiset ansaitsevat suuren kiitoksen onnistuneesta tapahtumasta.

– Tietysti tämä oli iso ponnistus meille järjestäjille. Seuraväki oli aktiivisesti mukana ja he onnistuivat tehtävissään hienosti, kiittelee Feran puheenjohtaja Daniela Tanhua.

– Porukkaa täytyy olla riittävästi, kun päivät ovat pitkiä. Aamukahdeksasta mennään jopa iltakymmeneen. Kirjurit, kuuluttajat ja muut toimihenkilöt – väkeä pitää olla, että kaikki varmasti jaksavat, Tanhua muistuttaa.

Lopputurnaukseen pääsi mukaan yhteensä kahdeksan joukkuetta. Jossiteltavaa ei jäänyt, kun lopputurnauksen järjestäjä Fera ylsi myös pelaamalla lohkossaan kahden parhaan joukkoon.

– Sitä alkuun mietimme yhdessä Pesäpalloliiton kanssa, onko kahdeksan joukkuetta liikaa vai olisiko kuusi joukkuetta aikataulujen kannalta parempi. Teimme kuitenkin onnistuneen ratkaisun. Aikataulut pitivät todella hyvin, kun laitoimme ottelut alkamaan tunnin ja 45 minuutin välein. Kahdeksan joukkueen turnauksessa useampi joukkue pääsee mukaan pelaamaan kovia pelejä, Tanhua huomauttaa.

Uutuutena turnauksesta välitettiin suorat ottelulähetykset Facebook Liven kautta. Tanhua toivoo jatkossakin vastaavaa.

– Facebookin live-striimaukset saivat hyvän palautteen, ne olivat selkeästi hyvä juttu. Toivottavasti jatkossakin voitaisiin näyttää ottelut netissä. Pelaajat ovat sen ikäisiä, että nämä ovat heille tuttuja juttuja. Myös kotijoukkueille lähetykset olivat hyvä palvelu, kun kaikki eivät kuitenkaan päässeet lähtemään esimerkiksi Oulusta asti Raumalle. Toni Lehtiselle iso kiitos, hän meillä nämä lähetykset toteutti.

Viikonlopun aikana pelattiin tukku tasaisia otteluita, mikä lupaa hyvää alkavan kesäkauden sarjaan.

– Hyvin tasaista porukkaa on tyttöjen Superpesiksessä, joten mielenkiintoinen sarja on varmasti tulossa. Hienoa on nähdä myös uusia joukkueita mukana. Tyrnävä, Hamina ja Hämeenlinna esiintyivät hallissa edukseen, Tanhua ihasteli.

Tyttöjen superpesiskausi käynnistyy toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Aiheesta lisää

Videoita Halli-SM-otteluista Feran Facebook-sivulla

Feran B-tyttöjen tunnelmia Länsi-Suomen sivuilla