Valitse sivu

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) on myöntänyt neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Tukea myönnettiin 425 hankkeelle, joilla mahdollistetaan lasten ja nuorten matalan harrastuskynnyksen liikuntaa. Avustukset myönnetään Veikkauksen tuotoista.

Pesäpalloliiton seuratoiminta- ja nuorisopäällikkö Jari Malinen iloitsee lajin laadukkaan toiminnan saamasta huomiosta.

– Kokonaisuutena tukipäätökset menivät tosi hyvin pesäpallon kannalta. Pesäpalloliitto on panostanut vahvasti seuratoimintaan ja tukenut junioripäälliköiden palkkausta, mikä näkyy myös seuratukipäätöksissä. Nämä ratkaisut palvelevat lajin tulevaisuuskuvaa ja tiekarttaa kohti vuotta 2022.

Ministeri Grahn-Laasosen asettama työryhmä korosti lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien parantamista. Jokaisella lapsella ja nuorella tulisi olla mahdollisuus vähintään yhteen mieluisaan harrastukseen. Lasten harrastamisen tukeminen sisältyy ministeri Grahn-Laasosen mukaan vahvasti myös hallitusohjelmaan.

– Hallituksen tavoitteena on tehdä harrastustakuusta totta. Mieleisen harrastuksen varmistaminen jokaiselle lapselle ja nuorelle on keskeinen tavoite. Liikunta on lasten suosituin harrastus ja urheiluseuratoiminnassa on vetovoimaa. Seuratuen avulla seurat voivat kehittää toimintaansa huomioimaan paremmin lasten ja nuorten tarpeet harrastustoiminnassa, ministeri Grahn-Laasonen muistuttaa.

Seuratukea myönnettiin 425 hankkeelle, joissa kaksivuotisia jatkohankkeita on 130, toiminnallisia uusia kehittämishankkeita 227 ja palkkausta sisältäviä uusia hankkeita 102.

Pesäpallolle myönnetyt seuratuet (€)

Alajärven Ankkurit ry 15 000
Espoon Pesis ry 15 000
Hyvinkään Tahko ry 12 000
Joensuun Maila Ry 15 000
Jyväskylän Pesis ry 7 000
Kiimingin Urheilijat ry 12 000
Koskenkorvan Urheilijat R.Y. 11 000
Lahden Mailaveikot ry 14 000
Laitilan Jyske r.y. 15 000
Oulun Lippo Juniorit Ry 7 000
Pesä Ysit ry 10 000
Pesäkarhut ry 14 500
Puijon Pesisjuniorit ry 13 000
Pöytyän Urheilijat ry / pesäpallo 13 500
Seinäjoen Maila-Jussit r.y. 15 000
V.&U. Simon Kiri 11 500
Sotkamon Jymy-Pesis ry 15 000
V.ja U-seura Kempeleen Kiri r.y. 8 000

Aiheesta lisää

Myönnetyt avustukset ja tietoa seuratuesta

Lisätty 28.4. kello 17.59 V.&U. Simon Kiri