Valitse sivu

Kaikkien aikojen ensimmäinen Espanjassa pelattu superpesisottelu päättyi Sotkamon Jymyn juhliin Aurinkorannikolla Fuengirolassa. 11 vuoden tauon jälkeen pääsarjatasolle palannut Imatran Pallo-Veikot taisteli vahvasti avausjaksolla, mutta joutui nöyrtymään lukemin 2-0 (5-4, 12-1). Kokonaisuutena tapahtuma onnistui erinomaisesti ja houkutteli Pabellon Elola –stadionille upeasti 2716 silmäparia.

Ottelun alkuun Imatra sai muistutuksen ylimmän sarjatason vaatimuksista. Mitään ei saa ilmaiseksi ja virheistä rangaistaan armotta. Sotkamon 3-0-johto avausvuoroparissa suli kuitenkin Imatran kahden vahvan sisävuoron myötä. Erityisesti Kajaanin Pallokerhon kasvatti Lauri Rönkkö esiintyi jokeripaidassa vakuuttavasti ja kotiutti kahdesti.

Sotkamo teki kuitenkin sen, mikä on muodostunut aiempina vuosina joukkueen tavaramerkiksi. Neljännen tasoittavalle lähdettiin tasatilanteesta, mutta Toni Kohonen iski vastustamattomasti jakson voittojuoksun 5-4. Akseli Kohonen lyöjänä ja Jere Vikström tuojana toimi ottelussa yhteensä neljän juoksun arvoisesti.

– Sisällä on ollut hyviä lyöntejä, mutta ulkona molemmat joukkueet ovat tehneet sellaisia räpylävirheitä, joita ei Superpesis-tasolla voi sallia, kommentoi avausjaksoa Sotkamon pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

Pelaajat ottivat vihjeestä vaarin, sillä Sotkamo tiivisti ulkopeliään toiselle jaksolle. Tehtävää helpotti toisen aloittavalla rynnistys, jonka aloitti voittajien parhaana palkittu Niko Korhonen upealla kunnarillaan kakkoskulmasta. Korhosen lyönti jää historiaan ensimmäisenä kunnarina ulkomailla pelatuissa miesten superpesisotteluissa.

Viiden juoksun sisävuoro katkaisi urheasti taistelleen Imatran Pallo-Veikkojen selkärangan. Lopun juoksuilottelun tuloksena taululle kirjattiin toisen jakson loppunumerot 12-1, mitkä eivät kuitenkaan kerro koko totuutta sarjanousijan peliesityksestä. Pitkään todellista näytönpaikkaa pääsarjatasolta odotelleet avainpelaajat, kuten Ville Lantiainen, Juuso Lattu ja Ville Liukku, uhkuvat pelihaluja. Positiivinen energia on joukkuetta eteenpäin vievä voima, joka saattaa kannatella pitkällekin alkavan kauden sarjassa.

Imatran parhaina palkittiin lukkari Liukku ja jokeripaidassa kotiuttanut Rönkkö. Samoin Lauri Kaartokallio näytti olevansa tärkeä palanen joukkueelleen. Sotkamon puolelta palkinnot kuittasivat Korhoset, Niko ja Roope. Lisäksi lukkari Toni Kohonen pelasi jälleen ilmiömäisesti sekä sisällä että ulkona.

Tapahtumana Fuengirolan superpesisottelu otettiin vastaan upeasti. Paikallinen Suomi-yhteisö, Aurinkorannikon Leijonat, kaupunki sekä Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot saivat parhaan kiitoksen, kun ottelua saapui seuraamaan peräti 2716 katsojaa.

Miesten Superpesis
Fuengirola, 23.4.2017
Sotkamo-Imatra 2-0 (5-4, 12-1)

Sotkamo: Niko Korhonen 1+0/2, Jere Vikström 0/5, Niilo Piiponniemi 0/3, Toni Kohonen 4/1, Kosti Rautiainen 4/0, Saku Hakkarainen 0/1, Topi Korhonen 0/2, Kalle-Tapio Huusko 0/1, Roope Korhonen 3/2, Antti Hartikainen 2/0, Ville-Veikko Korhonen 2/0, vapaat 1.
Palkitut: I Niko Korhonen, II Roope Korhonen

Imatra: Juuso Lattu 0/3, Miikka Matikka 0/1, Ville Liukku 1/1, Tommi Päivinen 1/0, Lauri Rönkkö 2/0, Jari Komulainen 1/0.
Palkitut: I Ville Liukku, II Lauri Rönkkö

Tuomarit: Peter Laitio ja Ari Kiviniemi

Yleisöä: 2716

Miesten Superpesis jatkuu lauantaina 6.5.

Kankaanpää-Raahe 15.00
Kempele-Hyvinkää 15.00
Kitee-Oulu 15.00
Koskenkorva-Joensuu 15.00
Kouvola-Alajärvi 15.00
Vimpeli-Seinäjoki 15.00