Valitse sivu

Kirittäret Jyväskylästä on yksi naispesäpallon sensaatioista 2000-luvulla. Jyväskylään on voitettu naisten SM-mitali peräti 16 peräkkäisellä kaudella, ja viime syksynä toteutui paluu kultakantaan viiden välivuoden jälkeen. Nyt tilanne on uusi. Kirittäret hakee jälleen menestystä, mutta ovet ovat seurassa käyneet molempiin suuntiin. Uusi pelinjohtaja Jukka-Pekka Karttunen luotsaa vahvasti uusiutunutta joukkuetta aisaparinsa Antti-Jussi Hirvosen kanssa. – Puoli joukkuetta meillä on vaihtunut. Sunnuntain Tampere-ottelussa oli mukana kolme pelaajaa syksyn loppuotteluiden yhdeksiköstä.

Kirittäret avaa Halli-SM-urakkansa Aviasport Areenalla Imatralla sunnuntaina. Vastaan asettuvat Pesä Ysit Lappeenrannasta ja Ykköspesiksen Mynämäen Vesa.

– Yksi tavoite talvikaudelle on ehdottomasti Halli-SM-lopputurnaus ja kaksi kovaa peliä lisää sieltä. Kirittäret on aina ollut hyvä hallissa ja siitä haluamme jatkaa. Nyt sillä on vielä suurempi merkitys, kun meillä ei ole yhtään Halli-SM-ottelua kotona, naisten Superpesiksen pelinjohtajana debytoiva Karttunen sanoo.

”Isoja asioita jo loksahtanut kohdalleen”

Lähtökohdat sunnuntain turnaukseen ovat Kirittärien leirissä luottavaiset. Joukkue on harjoitellut pitkään yhdessä, kun suurin osa pelaajista asuu Jyväskylässä. Tositoimiinkin on jo päästy.

– Neljä harjoitusottelua on pelattu. Itselläni on hyvä käsitys siitä, missä mennään. Isot asiat ovat loksahtaneet jo kohdalleen. Siitä edetään koko ajan pienempiin yksityiskohtiin pelissä. Joukkue hitsaantuu koko ajan enemmän ja enemmän yhteen, Karttunen toteaa.

Viime sunnuntaina Kirittäret sai uuden itseluottamuspiikin, kun Manse PP kaatui harjoitusottelussa 2-0 (2-0, 1-0). Karttunen jakaa vuolaasti kiitosta omilleen.

– Takana on hyvä viikko ja hyvää tekemistä. Saimme tärkeän voiton lopputurnauspaikan saavuttaneesta Mansesta. Se antaa mukavasti uskoa jatkoon.

Matka on pitkä, mutta Kirittäret etenee hyvässä vauhdissa kohti suurempia tavoitteitaan. Vaikka moni miettii syksyn mestaruusjoukkuetta, Karttunen muistuttaa tämän kauden olevan oma projektinsa – siitäkin huolimatta, että joukkueessa jatkavat valtakunnallinen eliittiin lukeutuvat tähtipelaajat Virpi Hukka, Emma Nieminen ja Marjukka Urpelainen.

– Tietty systeemi on Kirittärien historiaakin ajatellen olemassa, mutta ei tätä joukkuetta tarvitse verrata viimevuotiseen. Joukkue väkisinkin muuttuu, pelaajien ominaisuudet muuttuvat ja joukkueessa on erilaisia persoonia. Pelityylistä tulee väistämättä erilainen. Sitä Kirittäriä nähdään jo sunnuntaina.

Tavoitteena matkalippu Poriin

Halli-SM-alkulohkossa Kirittärillä on vain yksi tavoite. Lopputurnaus pelataan Porissa viikon päästä lauantaina 11.3.

– Tähtäimessä on lopputurnaus eli saada joukkueelle neljä kovaa Halli-SM-ottelua, Karttunen painottaa.

Ennakkoasetelmia ajatellen Kirittäret on selvä suosikki Lappeenrantaa ja Ykköspesiksen Mynämäkeä vastaan. Karttunen kuitenkin muistuttaa, ettei mitään saa ilmaiseksi.

– Suurin sudenkuoppahan olisi ajatella, että jokin asia tulee helpolla. Kova luotto on omaan hommaan, mutta yhtään emme aliarvioi vastustajia. Lappeenranta pelaa tutussa hallissa ja Mynämäen joukkueessa on useita pelaajia, joita emme tunne.

Pesä Ysien joukkueesta löytyy mielenkiintoinen nuori tähtipelaaja lautasen ääreltä, kun Suomen mestari ja kaksinkertainen vuoden lukkari Noora Patrikainen siirtyi Jyväskylästä Lappeenrantaan syksyllä.

– Hän on meille äärimmäisen tuttu pelaaja. Hän on iso osa joukkuettaan ja meidän pitää onnistua häntä vastaan, Karttunen päättää.

Naisten Halli-SM-alkulohko Imatralla la 4.3.

9.30 Lappeenranta-Mynämäki
12.00 Mynämäki-Jyväskylä
14.00 Jyväskylä-Lappeenranta

Lopputurnauspaikkansa varmistaneet joukkueet

1. Manse PP, Tampere
2. Pesäkarhut, Pori
3. Oulun Lipottaret

Aiheesta lisää

Viikonlopun Halli-SM-otteluiden kokoonpanot

Halli-SM Veikkauksen vedonlyönnissä lauantaina ja sunnuntaina