Valitse sivu

Tuomarivalmentajat Anna ja Matias puhuvat tuomaritoiminnasta nuorten kielellä, vievät koulutusta käytäntöön, järjestävät kilpailuja, ovat aktiivisia somessa, innostavat, kannustavat ja hauskuuttavat. – Tavoitteena on tehdä tuomaritoiminnasta mukava harrastus, parantaa yhteishenkeä ja luoda positiivisen kautta nuorille mielikuvia tuomariurasta. Ei virheitä tarvitse pelätä, kaikki meistä tekevät niitä, muistuttavat superpesistuomarit, Pesäpalloliiton nuorisotuomarijohtajaksi valittu Anna Hakala ja Matias Laukkanen Varsinais-Suomen Pesäpallotuomareista.

Pesäpalloyhteisölle tuomarivalmentajat Anna ja Matias ovat tulleet tunnetuiksi Facebookissa. Sivun kautta jaetaan tuomaritietoa ja videoklippejä mielenkiintoisista tilanteista, pohditaan pelisääntökiemuroita sekä järjestetään kilpailuja.

– Haluamme olla siellä, missä nuoret ovat. Sosiaalinen media on siinä merkityksellinen. Lisäksi otamme yhteyttä esimerkiksi pelinjohtajiin ja kyselemme potentiaalisista nimistä, Hakala kertoo.

– Pyrimme menemään vahvasti ruohonjuuritasolle. Tuomaritoiminnassa voisi olla paljon enemmänkin nuoria mukana, mutta organisaatiomme ei ole tavoittanut kaikkia mahdollisesti innokkaita. Olemme sen itsekin huomanneet C-tason otteluissa tai silloin, kun superpesisottelun vakionelikosta on joku pois. Tähän haluamme muutoksen, Laukkanen jatkaa.

Ensisijaisena kohderyhmänä ovat C- ja D-tasojen tuomarit.

– Haluamme antaa nuorille toisenlaisen näkökulman lajiin. Tuomaritoiminta on myös erinomainen tapa pysyä lajin parissa, kun pelaajaura joskus päättyy, Laukkanen sanoo.

Tuomarivalmentajat haluavat rakentaa nuorille yhteisön pesäpallon tuomaritoiminnan ympärille. Porukalla käydään katsomassa yhdessä otteluja, järjestetään illanviettoja ja pidetään hauskaa myös kentän ulkopuolella. Motivoituneet saavat erilaisia palkintojakin.

– Olemme laajentaneet ajattelua siitä, mitä tuomaritoiminta voi olla, Laukkanen sanoo.

– Koulutusta pitää uudistaa innostavaksi ja käytännönläheiseksi. Myös uudet väylät tavoittaa nuoria on otettava käyttöön, Hakala komppaa.

Seuraava tuomarivalmentajien tilaisuus järjestetään Laitilassa torstaina teemalla pelituomarin toiminta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki innokkaat tuomaritaustasta ja iästä riippumatta.

– Rohkeasti mukaan vaan! Tuomarivalmentajat toimivat nyt aktiivisesti Varsinais-Suomessa, mistä kuuluu suuri kiitos toimintaa tukeneelle tuomarikerhollemme Varsinais-Suomen Pesäpallotuomarit ry:lle. Toivottavasti muillakin alueilla tuodaan uusia tuulia mukaan tuomaritoimintaan ja innostetaan nuoria tuomariuralle, Hakala ja Laukkanen päättävät.

Nuorisotuomareiden ilmoittautuminen valtakunnallisille leireille käynnistyy 1.4. kello 12 osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi.

Aiheesta lisää

Tykkää sivusta ja tutustu Tuomarivalmentajien toimintaan Facebookissa

Anna Hakala
anna.hakala(ät)pesis.fi
040 776 9182

Matias Laukkanen
matias.laukkanen(ät)hotmail.com
050 434 6878