Valitse sivu

Petri Kaijansinkko, 50, Jyväskylästä on pesäpallon ja urheilun moniottelija. Takana on jopa kolmisenkymmentä vuotta eri tehtävissä niin seuratasolla kuin kattojärjestössäkin. Lauantaina naisten Halli-SM-lopputurnauksessa Porissa koettiin hieno hetki, kun Kaijansinkko vastaanotti Pesäpalloliiton myöntämän kultaisen ansiomerkin ja Pesäkarhujen monivuotinen aktiivi Reijo Piippa Tahko Pihkala –mitalin.

Kaijansinkko pelasi pesäpalloa A-junioriksi asti, mutta valmentaminen vei mukanaan jo 15-vuotiaana. Ansioluettelossa on kahdeksan naisten Superpesiksessä saavutettua SM-mitalia, joista kolme on mestaruuksia, ensimmäinen Jyväskylän Kirissä 1989 ja kaksi muuta Lapuan Virkiässä 1992-93. Miesten puolella Kaijansinkko luotsasi Kirin SM-pronssille 1999.

Menestystä viuhkan varressa kuvaa pelinjohtajapörssi. Kaijansinkolla on eniten otteluita pelinjohtajana, kun miesten ja naisten Superpesiksen kaikki sarjavaiheet lasketaan yhteen. Voitettujen otteluiden määrässä kiilasi kärkeen hyvä ystävä Jussi ”Nalle” Viljanen, joka johdatti Kirittäret Suomen mestariksi viime syksynä.

Rakkainta aikaa on uralla joka tapauksessa ollut kahdeksanvuotinen periodi Porissa. Kaijansinkko antaa suuren arvon porilaiselle naispesäpallokulttuurille, laadukkaan tekemisen meiningille ja Pesäkarhuille organisaationa.

– Olen erittäin kiitollinen Pesäkarhuille ja Pesäpalloliitolle saamastani tunnustuksesta. Se, että nimenomaan Pesäkarhut haki kultaista ansiomerkkiä minulle, lämmittää erityisesti mieltäni. Kahdeksan vuotta aikoinaan Porissa hyvässä seurassa eivät unohdu koskaan.

Nykyisin Kaijansinkko toimii Kirittärien seurajohtajana Jyväskylässä ja seuran B-tyttöjoukkueen pelinjohtajana.

Aiheesta lisää

Raportti naisten Halli-SM-lopputurnauksesta Pesäkarhujen sivuilla

Pelinjohtajakortti: Petri Kaijansinkko (xlsx)