Valitse sivu

Pesäkarhut Porista on voittanut seurahistoriansa viidennen hallimestaruuden kotihallissaan. Pesä Ysit Lappeenrannasta taisteli upeasti, mutta bensiini loppui loppuottelussa rankan lopputurnausrupeaman myötä. Pronssiottelussa Manse PP Tampereelta voitti seurahistoriansa ensimmäisen mitalin kukistamalla Oulun Lipottaret 1-0 (4-4, 7-3).

Pesäkarhuilla riitti ilonaiheita loppuottelussa. Jyväskylästä Poriin siirtynyt lyöjätykki Aino-Kaisa Mantere lunasti paikkansa kakkoskopparina ja onnistui upeasti niin sisällä kuin ulkona. Ensimmäisen jakson voittojuoksu syntyi komean kunnarin myötä kakkoskulmasta.

Tauon aikana runsaslukuinen porilaisyleisö aprikoi, mistä löytyisi voittojuoksun lyöjä. Tuskin kukaan osasi arvata oikein. Maria Suomisen sairastuttua Eveliina Tuominen nostettiin yhdeksikköön ja Lotta Lax sai vastuuta jokerina. Lopputuloksena Lax löi upeasti väliin jakson avausjuoksun ja voittojuoksusta vastasi Tuominen upealla kunnarilla, lähes samasta paikasta kuin Mantere avausjaksolla.

– Pesäkarhujen juniorityö ansaitsee kiitoksen. Lotta Lax, Eveliina Tuominen ja samoin Oona Liimatainen kantoivat hienosti vastuuta, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund ihasteli.

Pesäkarhut onnistui kriittisissä paikoissa ja pysyi kuskin paikalla koko ottelun ajan. Avausjaksolla ilotulitus alkoi kolmannen aloittavalla. Toisen jakson toisessa vuorossa Ida Virenius toi hienolla lyönnillä Pesä Ysit tasoihin, mutta Tuomisen kunnari oli kaiken muun hyvän lisäksi ajoitettu täydellisesti katkaisemaan vastustajan selkärangan.

Pesä Yseille Halli-SM-mitali on seurahistorian toinen kauden 2008 hopean jatkeeksi. Manse PP juhlii puolestaan kaikkien aikojen ensimmäistä hallimitaliaan, ja edellisestäkin Tampereelle voitetusta mitalista on ehtinyt kulua 18 vuotta. Neljänneksi sijoittunut Oulun Lipottaret antoi myrskyvaroituksen muille superpesisjoukkueille. Nuori ja energinen haastaja lähtee takuulla nälkäisenä alkavaan kauteen.

Naisten Halli-SM 2017: Tilastovoittajat

Lyöjäkuningatar: Susanna Puisto, Pesäkarhut 0+7=7
Etenijäkuningatar: Kirsi Ala-Lipasti, Manse 6
Kärkilyöntitilaston voittaja: Roosa Törmänen, Lipottaret 27
Tehopelaaja: Hanna Järvi, PY 0+5+4=9

Halli-SM-kultaa 2017: Pesäkarhut, Pori

Emilia Itävalo, Milla Jakonen, Henna Juka, Lotta Lax, Meea Lehtinen, Oona Liimatainen, Aino-Kaisa Mantere, Susanne Ojaniemi, Susanna Puisto, Venla Rapila, Riika Räsänen, Maria Suominen, Eveliina Tuominen, Minttu Vettenranta. Sami Österlund (pj), Kalle Airaksinen (2. pj).

Halli-SM-hopeaa 2017: Pesä Ysit, Lappeenranta

Susanna Alava, Jenna Auvinen, Anna Hellsten, Hanna Järvi, Eveliina Kainlauri, Katriina Luoma, Niina Nukarinen, Noora Patrikainen, Essi Pehrman, Marianne Penttinen, Marianne Roiha, Aliisa Timperi, Annika Turtiainen, Ida Virenius. Ville Lantta (pj), Sampo Nieminen (2. pj).

Halli-SM-pronssia 2017: Manse PP, Tampere

Sanna Ahola, Kirsi Ala-Lipasti, Anni Heikkilä, Petra Hussa, Anniina Kiviharju, Anu Kiviharju, Mira Kolehmainen, Senni Korhonen, Susanna Kylä-Kause, Ida Lähde, Leena Ojanen, Henna Peltokangas, Anna Rintanen, Senni Sallinen, Nina Taipale, Jatta Vuorinen. Jarkko Pokela (pj), Sampo Pasanen (2. pj).

Aiheesta lisää

Pesäkarhut Instagramissa

Lehdistötilaisuusvideoita Pesäkarhujen YouTubessa

Naisten HalliSM-turnauksen tulokset ja tilastot