Valitse sivu

Porilaisen Pesäkarhujen Itä-Länsi-pelaaja, valtakunnan eturivin ykkösvahti ja vaihtolyöjä Emilia Itävalo, 22, joutuu pitkälle sairauslomalle. Itävalon eturistiside meni poikki joukkueen harjoituksissa tapahtuneessa tilanteessa ja se joudutaan leikkaamaan huhtikuussa.

Koko kauden näkymät ovat epävarmat.

– Onhan tämä todella harmittava tilanne, kun yksi Suomen parhaista etumiehistä ja sisäpelaajista ei todennäköisesti tule pelaamaan koko kautena. Tämä täytyy kuitenkin hyväksyä, onhan tämä urheilua, ja mennä eteenpäin, kertoo Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund.

Paikkaaja haetaan nykyisestä pelaajaringistä.

– Joukkueen kanssa käsittelimme asian ja keskustelimme tulevasta. On onni onnettomuudessa, että meillä on käytännössä ringissä neljä etumiestä, joista kolme on pelannut mukana hallikaudella. Näistä pelaajista jokainen on onnistunut hyvin. Tässä tilanteessa näiden muiden etupelaajien rooli vain korostuu, Österlund painottaa.

Pesäkarhujen kapteenistoon kuuluva Itävalo jatkaa joukkueen mukana toiminnassa sekä varakapteenina ja tukee omiaan kaikin mahdollisin keinoin.

– Itävalo tulee olemaan normaalisti joukkueen arjessa mukana. Leikkauksen jälkeen alkaa kuntoutusprosessi. ”Itikka” tuo panoksensa joukkueeseen nyt vain muulla tavoin kuin pelillisillä suorituksilla, päättää Österlund.

Aiheesta lisää

Pesäkarhujen kotisivut