Valitse sivu

Yllätykset jatkuivat naisten Halli-SM-turnauksessa Imatralla sunnuntaina. Pesä Ysit Lappeenrannasta kukisti hallitsevan mestarin Kirittäret Jyväskylästä 0-2 (2-3, 0-2), joten vuoden takaisista mitalisteista lopputurnauksessa nähdään ainoastaan Pesäkarhut Porista kotihallissaan.

Haastajana sunnuntain otteluihin lähtenyt Ykköspesiksen Mynämäen Vesa jäi Aviasport Areenalla juoksuitta. Ratkaisut siirtyivät päätösotteluun, jossa jyväskyläläislähtöinen Lappeenrannan Ida Virenius kuritti kasvattajaseuraansa. Tasaisessa ottelussa Pesä Ysit voitti molemmat jaksot ja varmisti paluunsa lopputurnaukseen kolmen välivuoden jälkeen.

– Ylpeä oon kyllä meidän naisten peli-ilmeestä tänään. Porrriiin, hehkutti joukkueen kakkospelinjohtaja Sampo Nieminen tuoreeltaan Twitterissä.

Pesä Ysien naisten edellinen ja toistaiseksi ainoa hallimitali on kauden 2008 hopea. Välierävastustajaksi asettuu ensimmäisessä Halli-SM-turnauksessaan menestystä hakeva sarjanousija Oulun Lipottaret. Toisessa välieräparissa kohtaavat Manse PP Tampereelta ja Pesäkarhut Porista. Kotihallissaan pelaava Pesäkarhut on voittanut yhteensä 11 hallimitalia, joista neljä on mestaruuksia. Ainoa Tampereelle voitettu naisten Halli-SM-mitali on Mansen Pesäpallon pronssi kaudelta 1999.

Lopputurnaus pelataan Porin Karhuhallissa (Urheilutie 1, 28500 Pori) tulevana lauantaina 11.3. Välierissä ovat vastakkain Manse PP Tampereelta ja Pesäkarhut Porista aamulla kello 9 sekä Pesä Ysit Lappeenrannasta ja Oulun Lipottaret kello 12. Pronssiottelu pelataan kello 15 ja loppuottelu kello 18. Kaikki ottelut nähdään suorina lähetyksinä PesisTV:ssä.

Naisten Halli-SM-lopputurnaus Porissa 11.3.

9.00 Välieräottelu: Manse PP, Tampere (2.)-Pesäkarhut, Pori (3.)
12.00 Välieräottelu: Pesä Ysit, Lappeenranta (1.)-Oulun Lipottaret (4.)
15.00 Pronssiottelu: Välierien häviäjät
18.00 Loppuottelu: Välierien voittajat

Aiheesta lisää

Etelä-Saimaa: Pesä Ysit Halli-SM-lopputurnaukseen

Voittajajoukkueen juhlintaa Pesä Ysien Instagramissa

Tulokset ja tilastot sunnuntain naisten Halli-SM-otteluista

Kirittäret muuttuneella kokoonpanolla kauteen