Valitse sivu

Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen, 60, on valittu jatkamaan Pesäpalloliiton puheenjohtajana seuraavan toimikauden 25.3.2017-31.12.2018. Liittokokous hyväksyi myös vaalitoimikunnan esityksen mukaiset yhdeksän jäsentä liittojohtokuntaan.

Uusia jäseniä johtokunnassa ovat Rauno Airas Kuopiosta, Johanna Seppälä Ylivieskasta, Hannu Toivonen Raumalta, Tanja Vehniäinen Seinäjoelta ja Ossi Viljanen Seinäjoelta. Jatkokaudelle valittiin Antti Aine Turusta, Jussi Meriläinen Oulusta, Timo Mäkelä Hämeenkyröstä ja Sami Ritola Kangasalta.

Puheenjohtaja Ossi Savolainen luotasi liittokokouksen ajatuksia jo vahvasti tulevaan.

– Vanha kulttuuri syö helposti uuden toimintatavan ihan aamupalaksi. Sen vuoksi vaaditaan johtajuutta, sparraamista, arviointia, muutosten rohkeaa tekemistä ja toteuttamista sekä yhteisten tavoitteiden eteenpäinviemistä ja mittaamista kaiken aikaa. Viiden vuoden päähän asetettu tavoite ja tulevaisuudenkuva täytyy pitää kirkkaana mielissä. Sitä lähestytään Suomen juhlavuoden sloganin mukaisesti yhdessä.

– Pesäpallon menestymisen tulee olla koko lajiväen yhteinen tavoite. Eri mieltä pitää uskaltaa olla ja haastaa, mutta lopuksi toimia yhtenä liikkeenä. Pesäpallo on mennyt huippu-urheiluna sekä koulutuksen ja valmennuksen näkökulmasta vahvasti eteenpäin. Seuraavaksi tulee panostaa seurajohtajien koulutukseen, uutena johtokuntaan valittu Ossi Viljanen totesi.

Liittokokouksessa todistettiin myös historian havinaa. Arto Luoma jäi pois Pesäpalloliiton luottamustehtävistä toimittuaan johtokunnassa yhtäjaksoisesti 18 vuoden ajan ja 16 vuotta varapuheenjohtajana.