Valitse sivu

Kahdeksan Suomen mestaruutta urallaan pelaajana ja kaksi pelinjohtajana voittanut Mikko Korhonen liittyy mukaan Sotkamon Jymyn pelaavaan kokoonpanoon pelaajavalmentajana. Korhonen on ollut jo mukana harjoituksissa ja vahvistaa joukkuetta Halli-SM-alkulohkon otteluissa Oulussa 11.-12.3.

Sotkamon Jymy sai jobinpostia, kun Immo Rautiainen määrättiin sairastuvalle jopa koko kauden ajaksi. Lisäksi Jani Komulainen lopetti uransa ja Onni Määttä siirtyi Kempeleeseen. Seuran oma kasvatti Korhonen tuo monipuolisen osaamisensa joukkueen käyttöön.

– Saimme juuri mitä (tässä tilanteessa) halusimme. Mikko tulee hoitamaan sektorinsa, kopparin roolin, minkä lisäksi hän tulee auttamaan joukkuetta taktisesti, pelillisesti ja henkisesti. Saimme siis johtajuutta ja näkemystä porukkaan, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo.

– Mikko liittyy myös valmennustiimiin lajivalmentajana, Kuosmanen lisää.

Immo Rautiaisen loukkaantuminen aiheutti Sotkamon Jymyn ulkopeliyhdeksikössä välittömiä muutoksia.

– Siirsimme Sakun (Hakkarainen) linjaan ja Nikon (Korhonen) Immon vaativalle paikalle. Mikko tulee siis 2-koppariksi, Kuosmanen selventää.

33-vuotias Korhonen nähtiin samassa pelaajavalmentajan roolissa edellisen kerran kesällä 2013, jonka jälkeen hän toimi Sotkamon Jymyn pelinjohtajana kausina 2014 ja 2015 johdattaen joukkueen molempina kausina Suomen mestaruuteen.

– Asia tuli todella puskista eikä miettimisaikaa hirveästi käytetty, vaan mentiin tunteella. Pelaaminen ei ole käynyt lainkaan mielessä, mutta olen äärettömän innostunut auttamaan, kun mahdollisuus nyt tarjoutui, Korhonen iloitsee.

Kunto on pysynyt korkeana ahkeran ja intohimoisen elämäntapatreenaamisen kautta.

– Tiesin, että pystyn näin räväkän ratkaisun tekemään, kun en ole hirmu kaukana siitä pelikunnosta, mikä minulla viimeisenä pelikautena oli. Koen vahvuudeksi senkin, että pystyn valmentamaan itseäni ja kuulostelemaan kroppaani.

– Nyt pystyn myös pelinjohtajan silmin katsomaan omalta kohdaltani minkälaisen pelaajan haluaisin joukkueeseen tuoda ja käyttää niitä omia vahvuuksiani. Tekemisessä pitää olla myös vähän pilkettä silmäkulmassa, Korhonen muistuttaa.

Sotkamon Jymy avaa Halli-SM-urakkansa Ouluhallissa viikon päästä. Vastaan asettuvat Pattijoen Urheilijat Raahesta lauantaina 11.3. sekä Kempeleen Kiri ja Oulun Lippo Pesis sunnuntaina 12.3.

Aiheesta lisää

SuperJymyn kotisivut