Valitse sivu

Vimpelin Vedon miesten superpesisjoukkue koki karmean pettymyksen syksyllä 2015, kun viides loppuottelu päättyi rakkaalla Saarikentällä 0-2 (2-5,0-2) –tappioon Sotkamon Jymylle. Ikimuistoisen mestaruuskauden 2010 jälkeen käteen oli lyöty pelkkää hopeaa. Eikö kurssi ikinä enää muutu? Miten valtavan pettymyksen jälkeen noustaan takaisin jaloilleen?

Pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäen olemus oli lohduton Saarikentällä 19. syyskuuta 2015, tappiollisen viidennen loppuottelun jälkeen.

– Ei saatu sitä kruunua, mutta olen ylpeä tästä joukkueesta ja näistä ihmisistä, jotka olivat tänään täällä, Kivimäki sanoi ääni väristen.

Kuten urheilussa usein todetaan, tappiossa on seuraavan voiton siemen. Alkoi Vimpelin Vedon uusi tuhkimotarina, joka huipentui dramaattisella tavalla. Edettiin jälleen viidenteen loppuotteluun, vastassa oli jälleen Sotkamon Jymy.

– Viimeinen viikko, koko viikko, jää ikuisesti mieleen. Yksi peli tulee ratkaisemaan. Ero voitolla ja tappiolla on Suomen mestaruuden lisäksi, joko unelma ja kova päämäärä täyttyy tai sitten tulee jumalattoman kova pettymys, taas haavat nuoltavaksi, Kivimäki muisteli.

Vuoden pesäpalloilija Sami Haapakoski, pudotuspelien arvokkain Janne Mäkelä, lukkari Janne Heimonen ja kokenut luottopelaaja Henri Puputti loistivat. Silti jopa koko loppuottelusarjan yksittäisiksi käännekohdiksi nousivat 15-vuotiaan Perttu Ruuskan kotiutukset. Mestaruuden Vimpelin Veto voitti joka tapauksessa joukkueena.

– Me olimme henkisesti ja pelillisesti pelin päällä koko ajan. Ennen kaikkea, mikä lämmitti, että noin tiukkaan paikkaan, jos ottaa rehellisesti viiden finaalitappion taustan huomioon, meidän pelaajat pystyivät tuossa paikassa olemaan noin rentoja, päättäväisiä ja voitontahtoisia. Jos mestaruuden voittamiseen voi jonkin kuorrutuksen hakea, niin nyt se tuli kyllä kaikkien korkojen kera, Kivimäki mietti.

– Täpötäysi Saarikenttä ja kaikki aikaisemmat pettymykset huomioiden, onnistuminen henkisellä puolella oli loistava. Mestaruus oli unelmien täyttymys. Tapa, jolla se tuli, hakee varmasti vertaistaan, Kivimäki puhui ikimuistoisesta tähtihetkestään.

Matka ennen päämäärää –dokumentti kulkee Vimpelin Vedon superpesisjoukkueen matkan suuresta pettymyksestä unelmien täyttymykseen. Dokumentin tuotannosta on vastannut Pirkka-Pekka Ylisuutari.

Aiheesta lisää

Video: Matka ennen päämäärää -dokumentti

24.9.2016: ”Veto teki sen – mestaruus vihdoin Vimpeliin”