Valitse sivu

Sarjanousija Oulun Lipottaret jysäytti melkoisen pommin omassa Halli-SM-alkuturnauksessaan, kun taakse jäivät Kajaanin Pallokerho ja 2000-luvun kestomenestyjä Lapuan Virkiä. Samalla sai jatkoa seuran historian uskomaton menestyskulku. Syksyllä 2014 perustetun seuran saldo on kahden kauden ajalta nousu Ykköspesikseen ja edelleen Superpesikseen sekä kaksi B-tyttöjen Suomen mestaruutta.

Lipottaret vahvistui organisaationa lopputurnauksen alla. Kokenut superpesispelaaja Pasi Pohjola liittyy joukkueen kakkospelinjohtajaksi ja valmennustiimiin. Pelinjohtajana jatkaa Antti Vihtkari ja fysiikkavalmentajana Mika Härkin, joten valmennustiimissä on nyt osaamista yli 1000 superpesisottelun laajuudelta.

– Kevään tullessa vanhat pelimiehet alkavat taas lämpenemään ja Antti (Vihtkari) osasi kysäistä mukaan oikeaan aikaan. Joukkueella on alla tosi positiivinen alkuturnaus. Lopputurnauksesta tavoitteena on ehdottomasti mitali, mikä olisi nuorelle nousijajoukkueelle kova juttu ja toisi lisää itseluottamusta myös kesää ajatellen, maalailee Pohjola.

Linja-automatkailu tulee Lipottarille tutuksi kauden aikana. Porin lopputurnaukseenkin kertyy kilometrejä 500, mutta yhdelle pelaajista edessä on kotiinpaluu. Kotiuttajajokeri, Pesäkarhujen kasvatti Juulia Salonen, 20, siirtyi Lipottarien riveihin tälle kaudelle.

– Lipottariin siirtyminen oli helppo päätös, koska kukapa ei haluaisi tilaisuuden tullen siirtyä menestyneeseen seuraan. Pelaajana uskon saavani täällä parhaan tilaisuuden kehittyä eteenpäin ja olla osa tätä hienoa ja toimivaa kokonaisuutta, iloitsee Salonen.

Harjoituskauden perusteella Lipottarien joukkuetta on tiivistetty. Tulevaan kesään lähdetään 13 pelaajan ryhmällä. Hallissa lopputurnauksen tavoitteeksi on asetettu mitali, mutta pelillisesti haetaan edelleen lähinnä kokemusta ja oppia.

Kaikki naisten Halli-SM-lopputurnauksen ottelut nähdään suorina lähetyksinä PesisTV:ssä. Lunasta oma katseluoikeutesi tästä linkistä.

Oulun Lipottaret Superpesiksessä 2017

Siri Eskola
Anna Hemmilä
Sara Kinnunen
Susanna Korkala
Ella Korpela
Elina Kärsämä
Emilia Linna
Eveliina Lämsä
Katrina Määttälä
Laura Pohjola
Juulia Salonen
Jenina Säkkinen
Roosa Törmänen

Antti Vihtkari (pj.)
Pasi Pohjola (2. pj.)
Mika Härkin (fysiikkavalmentaja)

Aiheesta lisää

Naisten Halli-SM-lopputurnaus Porin Karhuhallissa lauantaina

Naisten Halli-SM-lopputurnaus kokonaisuudessaan PesisTV:ssä

Oulun Lipottaret kotisivuillaan