Valitse sivu

Koukkunäppi on uusi pesäpalloon erikoistunut media, joka pyrkii tuomaan kansallispelin ilmiöitä ja tapahtumia esiin positiivisessa sävyssä. – Olen huomannut sen, että positiivinen kirjoittaminen luonnistuu itseltäni muutenkin aika luonnostaan. En koe, että pelkästään omaa lajia haukkumalla saavuttaisi mitään. Paljon kivempi on nostaa onnistujia esille. Niitä riittää kuitenkin aina, päätoimittaja Janne Ritari paaluttaa.

Pesäpallossa tapahtuu paljon. Mitä syvemmälle lajin ytimeen mennään, sitä enemmän pelin sisältä paljastuu yksityiskohtia. Niitä Koukkunäppi pyrkii päätoimittajansa johdolla tuomaan esiin.

– Mielestäni pesäpallosta kirjoitetaan liian vähän. Juteltuani muutamien superpesispelaajien kanssa näkemykseni vahvistui ja vakuutuin siitä, että tällaiselle medialle olisi tilausta. Koen olevani enemmän pesisihminen kuin median edustaja ja tunnen useita pelaajia ystävyyssuhteiden kautta myös henkilökohtaisesti, joten sitä kautta tähän on päässyt helposti sisään. Uusiakin tuttavuuksia on ollut mukava lähestyä.

– Nimeä keksiessä pyöriteltiin kaikenlaisia ideoita. Koukkunäppi oli kuitenkin pelaajauralla oma paras lyöntini, joten se tuntui luonnolliselta valinnalta.

Etusivullaan Koukkunäppi lupaa pesisasiaa kentältä ja sen ulkopuolelta. Tavoitteena on palvella useampia kohderyhmiä. Aloittelijoille lyödään näppejä varmasti ruutuun, sisäpiirille haetaan mukaan sopivasti kierrettä.

– Sivusto haluaa tarjota kaikille luettavaa, kuten pelaajaesittelyjä. Siinä sivussa pyrimme sukeltamaan syvemmälle lajin kiemuroihin, avaamaan peliä ja antamaan sisäpiirille vieläkin enemmän menemällä esimerkiksi taktisella puolella mielenkiintoisiin yksityiskohtiin. Olisihan se tietysti hienoa, jos joskus joku uusikin kasvo eksyisi pesiksen pariin näiden juttujen kautta, Ritari toteaa.

– Itseäni lajin taktinen puoli kiehtoo jopa kaikista eniten. Seuraan aina aika tarkasti joukkueiden taktiikoita ja myös ottelukohtaisia taktiikoita, Ritari jatkaa.

Koukkunäppi on ottanut jo hienon lähdön alkavaan pesäpallovuoteen. Kesää lähestyttäessä tahti tiivistyy, mutta varsinaisia tavoitteita julkaisulle ei ole asetettu. Ritari aikoo edetä projektissaan vuoropari, jakso tai ottelu kerrallaan.

– Teen tätä kuitenkin yliopisto-opiskeluni sivussa, mutta kasvetaan päivä kerrallaan ja katsotaan, mihin rahkeet riittävät.

– Juttuvinkkejä saa aina lähettää. Toivon myös, että seurat olisivat aktiivisia ja auttavaisia. Sitä he ovat toki olleetkin tähän mennessä. Sivustolla lanseerataan pian ”Vieraileva kynä” -osio, jossa entiset pelaajat ja pesisvaikuttajat kirjoittavat mietteitään, Ritari paljastaa.

Analyysillään Halli-SM-lopputurnauksesta Koukkunäppi saavutti kirkkaasti uuden lukijaennätyksensä. Tänään tiistaina sivustolla kysytään, millä eväin Koskenkorvan Urheilijat lähtee alkavaan superpesiskauteen. Laitetaanko ennätys heti perään uusiksi?

Aiheesta lisää

Tutustu Koukkunäppi-sivustoon osoitteessa www.koukkunappi.fi