Valitse sivu

Itä-Länsi-karttaan tehtiin muutoksia viime vuonna, kun Kempeleen ja Oulun joukkueet siirrettiin osaksi Itää. Sama käytäntö jatkuu Imatran tapahtumassa 30.6.-2.7. Näin ollen naisten valinnat tehdään Lännen joukkueeseen kuudesta ja Itään viidestä superpesisjoukkueesta. Miesten puolella superpesisjoukkueita on seitsemän molemmilla puolilla.

Pelaajia voidaan valita Itä-Länteen myös alemmilta sarjatasoilta. Viime vuonna Oulun Lipottarien ykköspesisjoukkueen Emilia Linna sai kutsun sekä naisten Itä-Länsi- että Liitto-Lehdistö-otteluihin. Lipottaret nousi Superpesikseen tälle kaudelle.

Asetelmat Imatran Itä-Länsi-tapahtumaan ovat historiankin valossa jännittävät. Lännen naiset ovat niskan päällä voitoin 27-25, miesten puolella voitot ovat tasan 36-36.

Pelaajilta kysyttäessä nykyiset joukkuejaot saavat kannatusta.

– Kunhan sinne saadaan pelaamaan parhaat pelaajat, se on tärkein juttu. Itä-Länsi on pelaajille kunnia-asia, jota arvostetaan tosi korkealle. Pelaajaurankin jälkeen ne pelaajat herkemmin muistetaan, jotka ovat Itä-Lännessä pelanneet. Sinne pitäisi saada parhaat pelaajat, tamperelaisen Manse PP:n Mira Kolehmainen vaati Yle Puheen pesäpalloillassa.

Ajoittain nousee esiin kysymys joukkuejaoista kasvattajaseurojen mukaan, jolloin pelaaja edustaisi koko uransa Itää tai Länttä. Hyvinkään Tahkon superpesispelaaja Juha Puhtimäki ei kuitenkaan muuttaisi käytäntöä.

– Nykyisen käytännön kannalla olen. Tätä vuotta kuitenkin tehdään jokaisessa seurassa. Jos Imatralla pelataan ja yksi pelaaja heiltä vietäisiin yht’ äkkiä Länteen, yleisö ei välttämättä tykkäisi siitä asiasta, Puhtimäki perustelee.

Itä-Länsi-rajat ovat eläneet kevyesti vuosien saatossa. Ensimmäisessä Itä-Lännessä vuonna 1932 kartta näytti muutenkin hyvin erilaiselta (katso pdf-kuva) ja Idän joukkueen rungon muodostivat Viipurin Pallonlyöjien pelaajat.

Aiheesta lisää

Itä-Länsi Imatralla 30.6.-2.7.

Idän ja Lännen superpesisjoukkueet

Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi