Valitse sivu

Alkulohkovaihe on saatu päätökseen B-tyttöjen Halli-SM-turnauksessa. Kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa Rauman lopputurnaukseen 1.-2.4.

Kestomenestyjien lisäksi mitalikamppailuun tuovat mielenkiintoa uudemmat tuttavuudet, joista Haminan Palloilijat pelaa seurahistoriansa ensimmäisen kerran B-tyttöjen Halli-SM-lopputurnauksessa. Alkulohkon D voittajan onnistujiin lukeutui 11 tehopistettä nakuttanut Nora Linden.

Tyrnävän Tempaus ylsi viimeksi lopputurnaukseen kaudella 2004 ja voitti hopeaa. Hämeenlinnan Paukunkin edellisestä lopputurnausesiintymisestä on ehtinyt kulua yli kymmenen vuotta. Joukkue pelasi kolmesti peräkkäin B-tyttöjen lopputurnauksessa 2004-2006.

Vahvana suosikkina Raumalle matkustaa Oulun Lipottaret, joka voitti kahden edellisen vuoden mestaruudet sekä hallissa että kesäkaudella. Lopputurnausta emännöivä Fera puolustaa viimevuotista hallipronssiaan. Alkulohkonsa selvitti ainoana joukkueena ilman pistemenestyksiä Seinäjoen Maila-Jussit. B-tyttöjen kestomenestyjiin lukeutuvat Pesäkarhut Porista ja Lapuan Virkiä.

B-tyttöjen Halli-SM-mitaleista on pelattu kaudesta 2002 lähtien. Eniten mestaruuksia on voittanut Fera Raumalta, seitsemän.

B-tyttöjen Halli-SM-lopputurnaus Raumalla 1.-2.4.

Lohko A: Seinäjoen Maila-Jussit (1.); Fera, Rauma (4.); Hämeenlinnan Paukku (5.); Tyrnävän Tempaus (8.)

Lohko B: Oulun Lipottaret (2.); Haminan Palloilijat (3.); Pesäkarhut, Pori (6.); Lapuan Virkiä (7.)

Aiheesta lisää

Haminan Palloilijoiden B-tytöt Facebookissa

Reimari: HP urakoi paikan lopputurnaukseen

B-tyttöjen Halli-SM-turnauksen tulokset ja tilastot

Seinäjoen Maila-Jussit ja Fera Raumalta vahvoja alkuturnauksissaan